Hlavní obsah

Vánoční reggae party s Evertonem Blenderem obohatí také Frankie Paul

Novinky, Stanislav Dvořák

Velkou vánoční reggae party v Lucerna Music Baru, kde vystoupí 17. prosince zpěváci Everton Blender a Turbulence, obohatí nově ohlášený "jamajský Stevie Wonder" Frankie Paul a duo Konshens & Delus aka Sojah.

Článek

Frankie Paul se narodil slepý a až pozdější operace mu umožnila částečně vidět pravým okem. Vychovávala ho Armáda Spásy v Kingstonu a hudebního vedení se mu dostalo v kostele. Jeho rodiče byli příliš chudí na to, aby mu koupili hudební nástroj.

První pecku African Princess Frankie nahrál už v patnácti. Debutová deska vznikla v produkci Henry "Junjo" Lawese a najdete na ní i hit Worries in the Dance, který Frankieho vystřelil do povědomí rozjíždějícího se jamajského dancehallu.

"Do dnešních dnů nazpíval přes 20 alb a mezi jeho dalšími hity musíme zmínit třeba Tidal Wave, Alesha, Sarah nebo Cassanova. Dnes Frankie působí hlavně v USA a patří k respektovaným veteránům jamajské reggae scény druhé generace," říká za organizátory Lukáš Kolíbal.

Poslechněte si ukázku zde

Sojah aka pánové Konshens & Delus jsou žhavými aspiranty na objev roku. Konshensův hit Winner se stal i neoficiální olympijskou hymnou jamajského týmu.

Everton Blender je úspěšným představitelem vlny new roots, zpívá méně agresívní a velmi melodické reggae. Doprovodí ho mladší kolega Turbulence. Má za sebou osm alb a nespočet spoluprací s hvězdami, jako jsou Marcia Griffithsová (doprovázela Boba Marleyho) nebo "král dancehallu" Beenie Man. Poslechněte si ukázky zde .

Reklama

Výběr článků

Načítám