Hlavní obsah

Vánoce budou na blátě

PRAHA

Na konci prosince mnoho sněhu nebude a tak budou vánoční svátky spíše na blátě. Řekli to v neděli pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu, který zveřejnil měsíční předpověď počasí. Meteorologové předpovídají, že prosinec bude teplotně a srážkově průměrný.

Článek

O vánočních a novoročních svátcích by podle meteorologů mělo být zataženo až oblačno s deštěm, na horách má přechodně sněžit. Oblačno a přechodně polojasno, místy s občasným sněžením má být v závěru roku.

Po 21. prosinci mají být v noci nejprve plus tři až minus tři a v posledních dnech letošního roku minus tři až minus devět stupňů Celsia. Ve dne má teplota nejprve vyšplhat na jeden až sedm stupňů, pak se má pohybovat od minus tří do plus tří.

Příštích 14 dnů má být podle předpovědi oblačno, místy se srážkami, jež mají být od středních poloh sněhové. Postupně má být sice polojasno, ale ve druhém prosincovém týdnu se počasí zhorší - čeká se oblačno až zataženo a místy srážky, jež budou na horách sněhové. Kolem 10. prosince mají být četnější a na většině území sněhové.

Nejnižší noční teploty budou plus dva až minus čtyři a ve druhém prosincovém týdnu až minus sedm stupňů. Ve dne se rtuť teploměru vyšplhá nejvýše na nulu až šest stupňů.

Oblačno až zataženo, místy s občasným deštěm a v polohách od 400 metrů výše se sněžením, by mělo být ve třetím prosincovém týdnu. V jeho závěru by mělo sněžit ve všech polohách. Nejnižší noční teploty budou nejprve nula až minus šest a později minus tři až minus devět stupňů. Nejvyšší denní teploty budou minus dva až plus čtyři stupně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám