Hlavní obsah

Pošta na Božím Daru opět razítkuje dopisy pro Ježíška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pošta v krušnohorském Božím Daru už od začátku prosince razítkuje zásilky určené Ježíškovi. Vánoční Ježíškova pošta funguje v nejvýše položeném městě ve střední Evropě už popatnácté. Dopisy pro Ježíška tady pracovníci tradičně počítají na kilogramy.

Článek

Nejmenší a jejich blízcí mohou na božídarskou poštu napsat své tužby, přání a očekávání toho, co by se letos mělo objevit pod stromečkem.

Ježíškova adresa zůstává stejná: Vánoční pošta, 362 62 Boží Dar. Přání je třeba před odesláním opatřit známkou a zpáteční adresou a vložit do obálky. Letos bude Ježíšek razítkovat přání motivem, jenž navrhla výtvarnice Marie Svobodová.

Zájem o Vánoční poštu každým rokem stoupá. Množství přání je takové, že se nepočítá na kusy, ale na kilogramy.

Dopisy pro Ježíška přicházejí z celého světa

V roce 2002 přišlo na Boží dar 285 kilogramů přání, v roce 2005 pak 415 kilogramů, předloni to už bylo 550 kilogramů. Loňský rok byl pro poštovního Ježíška příznivější, protože odbavil "jen" 480 kilogramů přání. Vánoční přání nechodí na Boží Dar pouze z České republiky, ale z celé Evropy, výjimkou není ani Amerika nebo Austrálie.

Česká pošta na letošní Vánoce připravila také speciální vánoční balíček s obálkami, které doplňují známky s motivem od Josefa Lady. "Můžou posloužit i jako osobní a originální překvapení. Vedle známek zůstává na kupónu prostor pro vámi vybraný motiv, ať už jde o fota z rodinného alba či jakýkoli motiv, který adresáta potěší," uvedla mluvčí České pošty Dita Václavíková.

Informace o tom, jak získat speciální vánoční balíček se známkami, najdou zájemci na webu www.ceskaposta.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám