Hlavní obsah

Milióny Britů se chystají věnovat blízkým vánoční dárky z minulých let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIVERPOOL

Více než 18 milionů Britů se chystá znovu použít staré a nechtěné vánoční dárky a znovu je letos o Vánocích darovat. Recyklovat se prý bude všechno možné - od ponožek až po CD. Obdarováni budou přátelé i příbuzní.

Foto: Vincet Kessler, Reuters

Santa Clausové budou letos bez práce.

Článek

Jak uvádí server CreditExpert, jde prý o reakci na to, jak hospodářská krize postihla osobní finance miliónů lidí. Hodně Britů vidí recyklování jako dobrou strategii ve špatných časech. Celých 45 procent ostrovanů se přiznává, že si dělají starosti s tím, jakou díru jim Vánoce udělají do rozpočtu.

Nejvíc utrácejí lidé ve středním věku

Více než kterákoliv jiná skupina se chystají utrácet lidé ve věku 35 až 44 let - ti si na nákupy vyhradili přes 380 liber (11 600 Kč), přičemž průměrný rozpočet na vánoční dárky je kolem 300 liber (9100 Kč). I tak jde ale o meziroční pokles o 83 liber (2500 Kč).

Jim Hodgkins ze společnosti CreditExpert k tomu říká: "Recyklace dárků je dobrý nápad. Člověk pošle dál něco, co se jemu osobně nehodí, ale obdarovaná osoba to snad přivítá. Z průzkumu sice jasně vyplývá, že lidé budou vánoční nákupy omezovat, ale jsou pořád i takoví, kteří si na oslavu Vánoc hodlají půjčit."

Reklama

Výběr článků

Načítám