Hlavní obsah

V USA jsou Vánoce doménou domácích mazlíčků

Novinky, Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Obchodníci v USA si mnou ruce, Vánoce jim totiž přinesly 71 miliónů nových zákazníků. Přesně tolik domácností za Atlantikem vlastní chlupatého domácího mazlíčka, kterému je při plánování největších svátků v roce věnována stejná péče jako lidem.

Článek

Američtí majitelé psů a koček se nespokojí jen s dárky, ale pořádají svým miláčkům speciální večírky, fotí je se Santou a berou je ke zkrášlení do salónů.

 „Minulý rok, pokud budeme počítat všechny laskominy, přípravky, dárky a večírky, které lidé uspořádali pro zvířata od Halloweena k Vánocům, se utratily tři miliardy dolarů během tohoto dvouměsíčního období,“ tvrdí Bob Vetere, prezident Americké asociace výrobců produktů pro domácí mazlíčky. „Lidé pořádají pro svá zvířátka narozeninové, vánoční a chanukové večírky,“ dodal Vetere.

Z průzkumu z minulých dní vyplynulo, že 90 procent Američanů považuje svého chlupatého přítele za rovnocenného člena lidské rodiny a 65 procent z nich kupuje svým zvířecím miláčkům během svátků nákladné dárky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám