Hlavní obsah

Petr Bende odloží na Vánoce kytaru i Hamleta

PRAHA

Rockový muzikant a zpěvák Petr Bende se letos umístil v Českém slavíku stejně jako loni, na pátém místě, ale žádnou hlavu si z toho nedělá. Jeden z nejúspěšnějších finalistů soutěže Česko hledá SuperStar má totiž našlápnuto na příští rok.

Článek

Právě křižuje Českou republiku se svým vánočním turné a mezitím zkouší hlavní roli v nové verzi muzikálu Janka Ledeckého Hamlet. Vydechne si teprve o Vánocích. „Teď jsem vlastně pořád na cestě, takže nějakou předvánoční adventní atmosféru ani nevnímám,“ říká Bende.

„Rodiče žijí na Moravě, přítelkyně v Ostravě a já mám byt v Praze, takže pořád mezi nimi pendluji. Ale těším se, že v těch pár dnech po vánočních koncertech a před premiérou Hamleta si užiji pořádné svátky,“ dodává zpěvák. Svátky podle něj musejí být stejné, jako když byl malý kluk. „Mám rád takové ty klasické, pohádkové Vánoce u rodičů,“ říká.

„I když turné končí 22. prosince, nic nebude šizené. Ani dárky. Ty stejně už několik let pořizuji na poslední chvíli, třeba až třiadvacátého, takže se vlastně nic nemění,“ směje se a dodává: „Já totiž nemám rád to předvánoční shánění, kdy je všude v obchodech spousta lidí.“ Petra budou doma rodiče rozmazlovat, protože od ledna bude zase většinu času trávit v Praze.

Přestože o Petrovi není příliš známo, že je schopný kuchař, o Vánocích se do kuchyně stejně nejspíš nedostane. „A to i přesto, že k mým specialitám patří několik rybích jídel,“ dodává sympatický rocker.

Reklama

Výběr článků

Načítám