Hlavní obsah

Nova oslaví Vánoce se Shrekem, ČT v Hrusicích

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned ze dvou pohádkových premiér si mohou vybírat televizní diváci letos na Štědrý večer. Česká televize, která přichází jako obvykle s vlastní pohádkou, nabídne na jedničce od 19 hodin film na motivy Boženy Němcové Tři životy, Nova o hodinu později premiéru animovaného filmu Shrekovy Vánoce.

Článek

Chybět ale nebudou ani starší oblíbené české filmové pohádky a komedie, z nichž většinu opět vykoupila Nova. 

Na veřejnoprávní obrazovce budou letošní svátky patřit především pohádkovým postavičkám Josefa Lady. A protože k českým Vánocům patří jeho kresby stejně neodmyslitelně jako Rybova mše, vytvořila ČT pro letošní Štědrý večer unikátní animovaný film: spojila Ladův lidový betlém s nahrávkou České mše vánoční. Snímek vznikl jako pocta jednomu z nejoblíbenějších českých výtvarníků ke 120. výročí jeho narození a 50. výročí úmrtí a premiéru bude mít na Štědrý večer na prvním kanálu od 20.20 hodin.

Už vpodvečer Štědrého dne vrátí ČT na obrazovku také oblíbený animovaný večerníček Bubáci a hastrmani podle Ladových knížek a vpodvečer 25. prosince bude na Jedničce vzpomínat na Josefa Ladu v seriálu Příběhy slavných jeho vnuk, známí umělci i „sousedé z Hrusic“.

A zatímco na Boží hod vánoční bude veřejnoprávní televize vysílat dvě premiéry, nejprve svoji vánoční pohádku na motivy Boženy Němcové Tři srdce a poté romantickou retrokomedii s Renée Zellwegerovou a Ewanem McGregorem Kašlu na lásku, Nova nabídne další díl svého seriálu Ordinace v růžové zahradě a kanadskou komedii Gurmánská láska.

Také druhý vánoční svátek oslaví veřejnoprávní televize s premiérou vlastní pohádky -Křišťálek meč na motivy pohádky Karla Šiktance se natáčel na zámku Blatná a v jeho okolí. Poté už se ale večer odehraje na obou konkurenčních stanicích ve znamení repríz: na Jedničce to bude Láska přes internet s Meg Ryanovou a Tomem Hanksem, na Nově jako obvykle Pretty Woman s Julií Robertsovou, kterou nejsledovanější tuzemská televize vysílá na závěr každého roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám