Hlavní obsah

Letošním hitem vánočních dárků pro psy je parfém

Novinky, Famous.cz
LONDÝN

Většina psích majitelů pamatuje na své chlupaté kamarády i pod vánočním stromečkem. Letošním hitem mezi dárky pro ně jistě bude parfém. Londýnská společnost Mungo & Maud tvrdí, že jejich vůně Petite Amande je první na celém světě, která je určena výhradně nejlepšímu příteli člověka. V Británii za něj zákazníci zaplatí v přepočtu čtrnáct set korun.

Článek

Společnost si najala dobře známou tvůrkyni parfému Lyn Harrisovou, která produkuje pod svou vlastní firmou Miller Harris od roku 2000. Její unikátní psí směs obsahuje černý rybíz, tuniský nerol, mimózu a fialkové listy se základy sladkého vanilkového bourbonu a sladkých mandlí.

K parfému byl vytvořen také šampon stejné vůně, který přijde zhruba na 600 korun a provoní srst ve stejné kompozici esencí.

"Nějaký čas jsme chtěli vytvořit originální parfém pro psy, který by tvořily vytříbené ingredience, jež by nezahlcovaly smysly. Vůni, která by osvěžila psa a zároveň by byla příjemná také lidskému nosu. Obdivuji Lyn Harrisovou za její práci řadu let a myslím, že její s přírodou spjaté smysly se pro tuto práci skvěle hodí," uvedla pro deník Daily Telegraph Nicola Sacherová ze společnosti Mungo & Maud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám