Hlavní obsah

CD na Vánoce - Seal, Alicia Keys, Čechomor i Celine Dion

Předvánoční horečka začíná a vydavatelství chrlí jednu pecku za druhou. I tento týden jsme se pokusili pro vás vybrat nejzajímavější novinky a možná taky inspiraci pro předvánoční nákupy.

Článek

Seal: System

Páté album zpěváka a skladatele Seala System je již jeho pátým studiovým albem, které vychází čtyři roky po posledním studiovém albu Seal IV. Londýňan Seal se poprvé objevil na britské housové scéně počátkem 90. let, kdy napsal text a nazpíval hit Killer pro houseového producenta jménem Adamski.

"System a jeho třpytivé melodie, zářivé vrstvy syntezátorů a akustické kytary a svižný elektronický beat je návratem k mým kořenům", říká Seal. "Chtěl jsem se vrátit ke kytaře, ke svému prvnímu nástroji, na který jsem složil Crazy a Killer, chtěl jsem se vrátit k základům toho, co opravdu rád dělám."

Aby se mu podařilo udělat zásadní album, obrátil se Seal na britského hudebníka a skladatele Stuarta Price, který byl spoluautorem a producentem Madonnina alba Confessions On A Dance Floor i autorem remixů pro No Doubt a Coldplay.

Warner Music 

Alicia Keys:As I Am

Vychází v pořadí třetí studiové album americké soulové krásky Alicii Keys nazvané As I Am. Za svou relativně krátkou kariéru stačila již Alicia získat pět cen Grammy a stala se také prvním RB umělcem, který debutoval celkem třikrát na 1. hitparády Billboard s celkem třemi vydanými alby (Songs In A Minor, The Diary of Alicia Keys, Unplugged).

Jako první singl z připravovaného alba se v médiích objevila píseň No One, kterou produkovala Alicia s dlouholetými spolupracovníky Kerry "Krucial" Brothers a Dirty Harry.

Sony BMG

Celine Dion: Taking Chances

Celine Dion vydala počátkem letošního roku francouzsky zpívané album D´elles, které nyní následuje anglicky zpívané Taking Chances. Celine si na nahrávání pozvala celou řadu spolupracovníků a skladatelů - John Shanks (S. Crow), Kara DioGuardy (A. Lavigne, P!nk), Dave Stewart (Eurythmics), Linda Perry, Tricky a mnoho dalších.

Album, na kterém najdete šestnáct písniček, vychází v několika edicích, z nichž jedna je doplněna jejím parfémem.

Sony BMG

Čechomor: Sváteční

Čechomor připravil své první tématické album, na němž představuje tradiční i méně známé vánoční koledy z Čech, Moravy, Slovenska a Polska, ve zcela jedinečných úpravách. Album obsahuje patnáct skladeb a dvě bonusové písničky.

Nahrávka se nese v klasické zvukové náladě Čechomoru a představuje kapelu ve vrcholné formě. Kapela si i tentokrát do studia pozval několik hostů: velmi příjemným překvapením je písnička, v níž se představuje současná nejúspěšnější slovenská zpěvačka Zuzana Smatanová. Zvukově zajímavý počin je didgeridoo Ondřeje Smeykala a potěší i hlas začínající zpěvačky Elišky Ptáčkové.

Sony BMG

David Craig: Trust Me

Teprve šestadvacetiletý Craig David si získal renomé jako jeden z nejtalentovanějších hudebníků Velké Británie. Jeho albová novinka Trust Me je hodnocena jako nejlepší album od jeho debutu Born To Do It.

Nový singl Hot Stuff kombinuje nezaměnitelný hlas Craiga Davida s podmanivým funkovým beatem a samply klasiky Davida Bowieho s názvem Let's Dance. Album bylo nahráno v Havaně s producentem Martinem Terefem (KT Tunstall, James Morrison) a kytaristou a producentem Fraserem T. Smithem.

Warner Music 

Wohnout: Ahoj dědo aneb co tebe čeká, nás zatím nečeká

Wohnout vydávají historicky první DVD  Ahoj dědo aneb co tebe čeká, nás zatím nečeká a live CD Živáček. Hlavní část DVD tvoří záznam loňského koncertu Wohnout ve vyprodaném Průmyslovém paláci v Praze, v rámci kterého kapela oslavila 10 let své existence. Mezi hosty, kteří se účastnili koncertu osobně, se na DVD objeví Lenka Dusilová, finští Waltari, Divokej Bill, Roman Lomtadze a Jaroušek  ze Tří sester.

Dále se fanoušci mohou těšit na všechny videoklipy, včetně zbrusu nového klipu k písničce Princezny nohy a nikdy nevydaného klipu k písničce Máslo na hlavě, jehož autorem je Honza Homola. Součástí DVD je také fotogalerie mapující desetiletou éru kapely, speciální biografie jednotlivých členů, záznam vůbec prvního koncertu Wohnout z Futura z roku 1996 a dokument.

Sony/BMG 

Reklama

Výběr článků

Načítám