Hlavní obsah

Olomoucké děti mohou pojmenovat vánoční strom na náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Olomoucké děti mohou i letos rozhodnout o tom, jak se bude jmenovat vánoční strom umístěný na centrálním Horním náměstí. Vyzývá je k tomu olomoucká radnice, která soutěž o pojmenování stromu pořádá již počtvrté. Symbol Vánoc se poprvé rozsvítí 5. prosince u příležitosti mikulášské oslavy, kterou ukončí ohňostroj.

Článek

"Náměstí jako každoročně ozdobí smrk, který dostaneme z městských lesů v Dětřichově. Kvůli bezpečnosti nebude vyšší než 20 metrů. Umístíme ho na náměstí už 15. listopadu, než se na náměstí začnou navážet stánky na vánoční trhy," uvedl vedoucí odboru vnějších vztahů a informací olomouckého magistrátu Josef Línek.

Poté bude stromeček ozdoben a děti se mohou jeho podobou inspirovat při vymýšlení jména. Současně mají za úkol namalovat nejkrásnější vánoční stromeček. Návrhy i obrázky přijímá odbor kultury magistrátu do konce listopadu. V minulosti již centrum města zdobil strom Stromovous, Světluška či Radovánek.

Atmosféru Vánoc mají navodit i vánoční trhy, které začnou 26. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám