Hlavní obsah

Xbox 360 od Microsoftu dostal před Vánocemi rodičovskou kontrolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Americký Microsoft přidal do svých herních konzol Xbox 360 funkci, která umožní rodičům omezovat dětem čas strávený hraním videoher. Softwarový gigant to uvedl v dnešní zprávě. Snaží se tím zvýšit atraktivitu svých konzol před Vánocemi, které v odvětví představují hlavní prodejní sezonu roku.

Článek

"S rostoucí základnou uživatelů se zvyšuje poptávka po tomto druhu funkcí," uvedl prezident zábavní divize Microsoftu Robbie Bach. Průzkum Microsoftu ukázal, že 90 procent rodičů hraní videoher dětem nějak omezuje. Polovina z nich dětem limituje dobu na hraní a elektronický nástroj, který by jim to umožnil, jim chyběl, dodal Bach.

Nový časový spínač se dá nastavit tak, aby limitoval dobu hraní na denní či týdenní bázi. Po vypršení stanoveného limitu spínač konzolu vypne. Podobnou funkci má nyní i počítačový operační systém Windows Vista.

Xbox 360 již umožňuje rodičům vymezit druh her, které se v něm dají spustit, na základě jejich zhodnocení obsahu. Konzola má na trhu rivaly PlayStation 3 od Sony a Wii od společnosti Nintendo.

Microsoft ve Spojených státech spustil ve spolupráci s několika organizacemi také vzdělávací program, který rodiče seznamuje s obsahem videoher. Iniciativa zároveň učí rodiče a jejich potomky, jak se dohodnout na pravidlech, kterými se hraní dětem usměrní, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám