Hlavní obsah

Pošta v USA má vánoční známky s Pannou Marií i se Star Wars

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Poštovní úřad ve Spojených státech amerických vydává pro letošní Vánoce známky s tradičním vyobrazením Panny Marie s dítětem, doplní ji známka s postavou z filmové ságy Hvězdné války. Filatelisté se mohou těšit také na sadu čtyř vánočních známek, které jsou inspirovány vzory norských zimních pletených svetrů.

Článek

"Tyto nové vánoční známky nabízejí lidem další způsob, jak mohou vyjádřit své vřelé zimní pozdravy na všech svých dopisech a pohlednicích pro rodinu, přátele či zákazníky," řekla Katherine C. Tobin, členka řídícího výboru poštovních úřadů.

Tradiční vyobrazení Panny Marie s dítětem bylo letos inspirováno obrazem Madonny od Bernardina Luiniho, namalovaného kolem roku 1515. Tento obraz je nyní součástí sbírek Národní galerie umění.

Na dalších vánočních známkách americké pošty jsou vyobrazeny ilustrace norského soba, zasněženého smrčku, sněhuláka v cylindru a plyšového medvídka.

Na obálky se dostane i Yoda ze Star Wars

Kromě vánočních známek se filatelisté v USA mohou těšit i na novou známku s enigmatickou postavou Hvězdných válek, Yodou, který je dobře známý svou zvláštní skladbou slov a moudrostí.

Známka mistra Jediů, vydaná v těchto dnech,  byla původně součástí celé sady známek a nyní je prodejná i samostatně. Byla vybraná na základě hlasování veřejnosti o tu známku, která by zasloužila zvláštní pozornost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám