Hlavní obsah

Rusové zaútočili na Malyn, zničili téměř 100 domů

Malyn

V důsledku raketového útoku na město Malyn v Žytomyrské oblasti bylo poškozeno téměř 100 domů a jeden objekt infrastruktury. Na místě jsou zranění, informoval starosta Oleksandr Sitajlo.

Foto: Liveuamap/Twitter

Útok v Malynu

Článek

„Ruská federace opět zahájila raketový útok na území našeho města. Bylo poškozeno zařízení infrastruktury a asi 100 domů. Díky bohu nejsou žádné civilní oběti, ale jsou tři zranění,“ uvedl starosta ve videovzkazu uveřejněném na Facebooku.

Na místě nyní pracují záchranáři a vyšetřovací tým, píše server Ukrajinska pravda. Podle snímků z místa byla zasažena zřejmě železnice.

Sitajlo znovu apeloval na místní obyvatele, aby se urychleně odebrali do krytů, když zazní poplach. Rovněž upozornil, že není dobré zveřejňovat fotografie a videa z místa dopadů ruských raket, jelikož nepřítel tyto informace může využít ve svůj prospěch.

Malyn je město ve střední Ukrajině, kde před válkou žilo asi 26 tisíc obyvatel včetně Bělorusů, Poláků, Rusů, Židů a dalších menšin.

Složte zbraně, nařídilo ukrajinské velení obráncům Azovstalu

Válka na Ukrajině

Malyn byl poprvé ostřelován 6. března večer, kdy bomba zasáhla vojenskou registrační a náborovou kancelář, poškodila kostel, radnici, soud a další infrastrukturu. Jeden člověk byl tehdy zabit.

Následně bylo město ostřelováno o dva dny později, kdy při útoku zemřela jedna celá rodina: 5 dospělých a 2 nemluvňata, píše lokální server Malyn.Media.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám