Hlavní obsah

Ruské rakety zabíjejí i děti. Během invaze jich zahynulo už 200

Od zahájení ruské invaze na Ukrajinu na konci února zahynulo v zemi již 200 dětí, informovala v sobotu ukrajinská generální prokuratura. Dalších více než 360 jich ve válce utrpělo zranění.

Foto: Andriy Andriyenko, ČTK/AP

Hračka na zemi po dopadu rakety na nádraží v Kramatorsku

Článek

Pět dětí bylo zraněno a dvě zemřely – včetně sedmiměsíčního miminka – při pátečním ruském náletu na Charkov, dodala podle americké CNN prokuratura.

Ve čtvrtek utrpěl patnáctiletý hoch zranění při výbuchu kazetové bomby v Chersonské oblasti. Kazetové bomby v sobě nesou desítky menších bomb, a mají tak ničivější účinek. Řada států podepsala kvůli vysokému nebezpečí, jaké představují pro civilisty, úmluvu o jejich zákazu, Rusko ale signatářem není.

Ukrajina má důkazy o použití kazetové munice Ruskem, tvrdí prokurátorka

Válka na Ukrajině

Dětský fond OSN (UNICEF) již dříve tento informoval, že kvůli ruské invazi musely opustit své domovy dvě třetiny všech ukrajinských dětí.

„Situace je nejhorší ve městech jako Mariupol a Cherson, kde jsou děti a jejich rodiny nyní již týdny bez tekoucí vody, bez hygienických zařízení, bez pravidelného zásobování jídlem a bez zdravotní péče,“ uvedl na pondělním jednání Rady bezpečnosti OSN Manuel Fontaine z UNICEF, který se minulý týden vrátil z cest v oblasti.

Babiš: Vláda se musí starat i o naše lidi

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám