Hlavní obsah

Mužům den svatého Valentýna vyhovuje

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek svatého Valentýna mužům vyhovuje více než ženám. Je totiž hodně propagován, kouká na nás z každého květinářství, či cukrárny a proto je snazší na něj nezapomenout. Na rozdíl od data seznámení, či prvního polibku, které se musí nosit v hlavě, což mužům občas činí problémy. Vyplynulo to z internetového valentýnského výzkumu agentury STEM/MARK mezi 764 lidmi od 15 do 59 let.

Foto: Profimedia.cz

Mužům na valentýnský svátek nedá zapomenout reklama

Článek

Únorová oslava zamilovanosti vyhovuje 22 % mužů, kteří míní, že Valentýn je pro oslavu lásky vhodný termín. Ženám se jako důvod k oslavě více líbí výročí seznámení. Více než polovina lidí (54 %) se však domnívá, že láska by se neměla řídit dnem v kalendáři nebo časem. Naopak, měla by se slavit kdykoli a nejlépe pořád, celý rok a ne jen v konkrétní den.

Letos Valentýna oslaví 39 % populace nad 15 let, polovina všech zadaných. Oslavy plánují zejména respondenti do 29 let. Ti, kdo oslavu plánují (z vlastní vůle, nebo aby udělali radost partnerovi, což je případ mužů), půjdou do restaurace, udělají si romantiku doma, muži koupí květiny, dámy zase čokoládu.

Valentýnky, zamilovaná přáníčka, pošle nebo daruje 7 % lidí, kteří se na ně podepíší. Tajné valentýnky v minulosti nedostalo ani neposlalo 67 % dotázaných a nechystají se to měnit.

O svátku zamilovaných mají větší povědomost ženy

Není velkým překvapením, že vyšší povědomí o svátku zamilovaných mají ženy (85 %). Ať už jde o svátek jako takový, jeho patrona a nebo o den, kdy se „zamilovanost“ oslavuje. Velká část populace si myslí, že svátek má ryze komerční základy („komerční tah firem pro zvýšení prodeje blbostí“, „marketingový trik, květiny nešly na odbyt“ apod.).

Třetina lidí se domnívá, že je hezké, že zamilovaní mají svůj svátek, a není důležité, kde má původ.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám