Hlavní obsah

Filmové tipy pro romantický večer o samotě i ve dvou

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne každý má chuť a potřebu slavit svátek zamilovaných sv. Valentýna. Ne každý má také náladu vyrazit na výlet, do restaurace, či klubu, kde se v neděli 14. února budou konat valentýnské party. Ale i ti, kdo valentýnskému veselí odolají, mohou okem spočinout na zamilovaném, romantickém, nebo erotickém filmu.

Článek

Jaké filmy jsou však ty pravé? Každý za romantický, či erotický film považuje něco jiného. Přinášíme několik tipů na snímky, kterými romantický večer jistě nezkazíte.

Klasika

Některé snímky jsou absolutně nadčasové. Naprostou klasikou mezi romantickými filmy je už řadu let Casablanca s Humphrey Bogardem a Ingrid Bergmannovou. Neodolatelná je i Audrey Hepburnová ve Snídani u Tiffanyho. U smutně romantického filmu Prázdniny v Římě jistě ukápne nejedna slza u silného příběhu princezny Audrey, jež se zamiluje do novináře Gregory Pecka.

Vysloveně něžný tip pro snivé nátury je film Amélie z Montmartru. Krásná drobná Audrey Tautou, která chce lidem rozdávat radost, se ke své lásce dostává postupně. Je to krásný milostný příběh, ve kterém se celý film oba hlavní hrdinové hledají a nacházejí k sobě cestičku po malých krůčcích.

Láskou lze i protančit

Určitě nešlápnete vedle, spojíte-li romantický večer s některým z tanečních filmů a necháte se unášet rytmy skvělých melodií. Snad každá žena by totiž chtěla se svým milým protančit obdobím zamilovanosti a to nejen v představách. A hrdinkám na plátně se to leckdy podaří. Z mnoha lze jmenovat Hříšný tanec s Patrickem Schwayzem, Flashadance, či Pomádu.

Erotickým filmem, který probouzí fantazii a svého času lámal rekordy v návštěvnosti, je beze sporu 9,5 týdne. Scéna, kdy Kim Basingerová předvádí domácí striptýz pro Mickyho Rourka, je už everygreenem.

Angelika je nesmrtelná

Jednoznačným slaďákem, kde chudá prostitutka k velkému životnímu štěstí přišla, je určitě Pretty Woman a Julií Robertsovou a Richardem Gerem, reprízovaná v televizi každé Vánoce. Julia Roberts se objevila i v dalším romantickém filmu -  Nothing hill- tentokrát však s lamačem ženských srdcí Hugem Grantem. Ten jako britský premiér zazářil v dalším trháku na téma láska. A to doslova v Lásce nebeské, kde se vedle něj objevily i další herecké hvězdy, např. Keira Knightley, Colin Firth či Ema Thompson.

Z filmů, kde je láska, ale zároveň zoufalství i smutek, a přesto jsou romantické, lze jmenovat snímky Duch, Titanik, Zkrocenou horu, nebo Piano.

Nesmíme zapomenout na ženu, která zlomila srdce snad každému muži, kterého potkala, několikrát byla vdaná, měla nespočet milenců a přesto zůstávala celý život věrná jedinému muži. Ano, to byla krásná Angelika. Tím jediným, kterému patřilo její srdce byl kulhavý muž s jizvou a přesto obrovským charismatem Joffrey de Peyrac.

Anketa

Který z filmů je podle vás nejromantičtější?
Casablanca
2,2 %
Snídaně u Tiffaniho
2,6 %
Prázdniny v Římě
4,3 %
Amélie z Montmartru
5,3 %
Hříšný tanec
5,6 %
Flashdance
0,7 %
Pomáda
0,8 %
9,5 týdne
1,2 %
Pretty woman
8,5 %
Nothing hill
2 %
Láska nebeská
47 %
Duch
2,4 %
Titanic
4,2 %
Zkrocená hora
3,4 %
Piano
1,2 %
Angelika
1,4 %
Jiný
7,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3658 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám