Hlavní obsah

Chcete okouzlit ženu? Napište milostný dopis a nekoukejte po druhých

Novinky, Barbora Vaníčková

Ženy mají na pozornost mužů vysoké nároky, požadují absolutní pozornost, pohledy do očí, milostné dopisy... Zkrátka dojem jedinečnosti a výjimečnosti. Na svátek zamilovaných to platí dvojnásob a i tresty za neplnění nikdy nevyřčených přání jsou mnohem vyšší. Po čem tedy ženy vlastně touží?

Foto: Profimedia.cz

Ženy milostné dopisy milují

Článek

Chtějí-li se muži na Valentýna vyhnout trapnému okamžiku, kdy romanticky ustlaná postel zůstane prázdná, měli by se vystřídat obvyklých excesů a naopak se snažit svou partnerku potěšit. Právě v tomto období totiž často benevolence žen ztrácí na své síle a touha po romantickém rytíři je monstróznější než kdy jindy. Obzvlášť poradí-li se o celém problému s ostatními valentýnsky naladěnými kamarádkami.

Sepište své city

Čím tedy ženu nejsnáze ohromit? Podle britského serveru Daily Mail touží 78 procent žen po písemném vyjádření milostného citu. Pouhá polovina mužů ovšem vzala ve svém životě alespoň jednou do ruky pero, tužku nebo pastelku a o sepsání svých vřelých pocitů se pokusila. Básničky, milostné dopisy, krátké divadelní hry, poémy a novelky jsou ale natolik žádaným artiklem, že snad stojí za to, aby se pánové nad tímto vyznáním lásky alespoň zamysleli.

Ženy prý oceňují především čas a soustředěnost, již do tvůrčí činnosti museli jejich partneři vložit. Snese se prý i sms nebo e-mail, ale až 56 procent žen by se cítilo uraženo, pokud by jejich partner vyjádřil své city pouze prostřednictvím některé ze sociálních sítí typu Facebook. Ano, je pravda, že vzkaz na zdi tipu „Miluji Tě velice, jsi má sladká zadnice“ by asi potěšil málokoho.

Hodně peněz za málo muziky

Co ale také dozajista zabere, je upřímný dlouhý pohled do očí, který si žádá 33 procent žen. Dvaašedesát procent žen se nechá uchlácholit jednoduchou pochvalou vzhledu a 32 procent ocení, pokud muž zaplatí účet za večeři. Vyrovnávání napůl je považováno za velmi přízemní.

Stejně tak dámy spolehlivě rozlítí, pokud si při romantické večeři muži vyřizují telefonáty, sms nebo nedej bože e-maily, takové počínání spolehlivě rozlítí 98 procent dotázaných. Pokud partnerovy oči během romantického setkání bloudí po okolí a ustálí se na některé ze sokyň, je šance na rozestlání u 80 procent dam zcela ztracená.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám