Hlavní obsah

Britská základní škola zakázala valentýnky, láska prý děti mate

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na základní škole v Somersetu zakázali dětem posílání tradičních valentýnských přání, žáci prý totiž tráví příliš času klevetěním o svých milovaných kamarádech a kamarádkách. Oficiálním důvodem je podle učitelů nebezpečí, že pro děti do jedenácti let, jež procházejí emocionálním a sociálním rozvojem, může být láska matoucí.

Foto: Profimedia.cz

Do jedenácti let prý děti nejsou na hovory o lásce dostatečně vyzrálé.

Článek

Podle britského serveru Daily Mail uvedl ve svém únorovém buletinu ředitel školy Peter Turner, že všechna přání, která ve škole najde, budou zabavena. „Věříme, že s podobnými projevy lásky by děti měly počkat, dokud nejsou dostatečně citově zralé a chápou společenskou závažnost tohoto kroku,“ citoval server ředitele. Rodiny, které valentýnskou tradici podporují prý mají svá přání doručit poštou nebo osobně.

Rodiče souhlasí

S novým pravidlem souhlasí i někteří rodiče, například matka devítiletých dvojčat Harriet a Olivie. „Děti v tomto věku by opravdu neměly myslet na Valentýna, ale raději se soustředit na své povinnosti ve škole.“ Dodala ještě, že děti, které nedostanou valentýnku jsou zbytečně zklamané. Najde se ale i opačný názor, který tvrdí, že trocha neškodné dětské zábavy nemůže nikomu ublížit a školáci si prostě jen také chtějí dělat radost tak jako jejich rodiče.

Doufejme, že pro žáky somersetské školy se tak posílání přáníček alespoň stane o něco přitažlivějším a výjimečnějším a ne, že na přání ředitele přestanou myslet.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám