Hlavní obsah

Nejromantičtější názvy měst: Herzdorf, Romeo i Darling

Novinky, Barbora Vaníčková

Valentýn se blíží a láska je ve vzduchu, ve sněhu, v rádiu i v kině. Chcete-li si ale užít poctivou romantiku, měli byste 14. února strávit v některém z nejromantičtěji nazvaných měst, tak jak to mají v plánu udělat Američané.

Foto: Profimedia.cz

Vítejte ve Valentine v Arizoně

Článek

Nadšení milovníci tohoto lásku chrlícího svátku vyhledali nejromantičtější jména měst ve Spojených státech. Davy Američanů se tedy čtrnáctého února houfně přemísťují do „valentýnských“ měst.

Nejoblíbenější je samozřejmě Valentine v Nebrasce a Texasu, následuje minnesotské město Darling (miláček) a Romeo v Coloradu.

Existuje ale i celá řada měst, jež mají lásku přímo v názvu, například Loving, Lovejoy, nebo Love Park. Loveland (zem lásky) najdete ve státech hned třikrát, v Texasu se navíc rozprostírá Loving Country. Absolutními hity jsou ale města Sacred Heart (svaté srdce) v Minnesotě a texaská Lovelady neboli dáma lásky.

Ani Němci nesmějí být pozadu, a tak zde najdete Liebesdorf (vesnici lásky) Schatzdorf (vesnici miláčků) nebo Herzdorf (srdcovou vesnici).  Francouzi zase mají romatické Saint-Amour.

Najděte romanticky pojmenované město v Česku

Chcete-li se touhle ztřeštěností inspirovat, vyrazte do českého Milostína, odkud každoročně odcházejí tisíce orazítkovaných milostných dopisů. Napadá vás nějaké další místo v České republice, které má ambice stát se poutním místem romantiků? Pošlete nám jeho jméno společně s nějakým větším městem, u nějž se nachází.

S těmi nejlepšími tipy seznámíme čtenáře Novinek do konce týdne, aby i oni mohli svatého Valentýna oslavit v nějakém zamilovaně pojmenovaném městě. Své příspěvky posílejte na e-mail vasenazory@novinky.cz , do předmětu napište heslo Valentýn.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám