Hlavní obsah

Pošta v Milostíně opět razítkuje zamilovaná přání

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milostín

Pošta v Milostíně na Rakovnicku opět razítkuje zamilovaná přání. Až do svátku svatého Valentýna jich orazí několik tisíc. Letošní podobu razítka, které symbolizuje dva zamilované, navrhl akademický malíř Jiří Rychtalík.

Foto: Česká pošta, Novinky

Článek

Příležitostná razítka Česká pošta připravuje pro výjimečné události. Podle jejích internetových stránek k nim v poslední době jednoznačně patřila Světová výstava poštovních známek Praga 2008, návštěva papeže Benedikta XVI. anebo výročí sametové revoluce.

Zvláštní kategorií jsou příležitostná razítka, která se objevují pravidelně, na stejných místech a ve stejnou dobu. Láska se oslavuje v Milostíně, Velikonoce v Kraslicích, narození mrňátek v Křtinách a Ježíškovi se píše na Boží Dar. Každý rok má takové razítko jiný motiv, a je proto cenným sběratelským kouskem.

Největší zájem je právě o razítka z Milostína a Božího Daru. Svědčí o tom kilogramy pohledů a dopisů, které každý rok na obě místa dorazí. Zatímco žádosti o vánoční překvapení se podle informací České pošty počítají na metrické centy (jen v letošním roce 675 kg), oficiální zvážení láskyplných žádostí vykazuje čísla podstatně nižší. Za šest let svojí existence orazítkovala valentýnská pošta v Milostíně necelý půldruha metrický cent.

Jak získat razítko na své přání?

Na přání, které chcete poslat své milované polovičce, napište její adresu a nalepte poštovní známku. Přání vložte do čisté obálky, kterou také oznámkujete a pošlete na adresu Pošta Milostín, 270 05.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám