Hlavní obsah

Newyorský taxikář se na svatého Valentýna stává Amorem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Najít letos na Valentýna svou drahou polovičku by mohlo být lehčí, než splašit taxíka, a to zvláště když na sedadle řidiče bude sedět Ahmad Ibrahím. Agentura AP to napsala o newyorském taxikáři, který se na svátek zamilovaných převléká za Amora, bůžka lásky.

Článek

Třiapadesátiletý taxikář, který sám sebe označuje za Amora, několik posledních let tráví tím, že osamělým obyvatelům velkoměsta slouží jako dohazovač. Ve svém taxíku už zprostředkoval přes 70 schůzek. 19 párům jejich vztah vydržel už déle než rok. Ibrahím plánuje, že ve čtvrtek svůj taxík vyzdobí červenými a rudými srdci a růžičkami.

"Už jsem zorganizoval tolik schůzek a dává mi to opravdu dobrý pocit. Dosud jsem neměl jedinou stížnost," říká. Své "zprostředkovatelské" služby taxikář nabízí svým klientům, které ohodnotí podle odposlouchaného hovoru, anebo jim sám položí několik otázek. Pak asistuje u výměny telefonních čísel nebo emailových adres. Chce poznat, zda dotyčný skutečně někoho hledá, anebo je to pro něho jen hra.

"Pokud si chcete hrát, tak na to zapomeňte," uvádí Ibrahím. Jeden z jeho klientů, Martin Karamon, vypráví, že přes Amorovu taxikářskou službu s úspěchem našel opravdový milostný vztah. Skončil po šesti měsících, ale kontakt na taxikáře si ponechal. "Možná bych měl do jeho taxíku znovu nasednout, protože jsem se právě rozešel s přítelkyní," říká sedmatřicetiletý Karamon.

Reklama

Výběr článků

Načítám