Hlavní obsah

Netradiční vyznání lásky na Valentýna

Právo, Olina Táborská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyznání lásky může mít mnoho podob. Třeba společný zážitek. Když se vydaří, dlouho se na něj vzpomíná, a když ne, tak ještě déle. První příležitost nabízí svátek Valentýna.

Článek

„Největšími dárkovými hity jsou teď zážitky,“ říká jednatel brněnské společnosti Užij si to Tomáš Vychodil. „Třeba o lety balónem se lidé začali zajímat po zhlédnutí českého filmu Vratné lahve. Unikátní jsou také pivní lázně,“ dodal.

Vykoupejme se v pivu

Speciální koupelová piva z místních pivovarů jsou hlavní přísadou pivní lázně, kde je v poměru jedna ku jedné voda a minerální voda v teplotě 34 °C. Lázeň je doplněna dávkou živých kultur pivovarských kvasnic a směsí sušených drcených bylin. Příznivá teplota vody způsobí mírné postupné zvýšení srdeční činnosti a aktivaci krevního oběhu v celé cévní soustavě.

Prohřátím se v pokožce uvolní póry, jimiž se při mírném pocení odplavují z podkoží škodlivé látky. Byliny působí jako očistný peeling odstraňující z těla unavené části kůže. Pivní kvasnice předávají pokožce řadu vitamínů B, proteiny, sacharidy a přispívají k jejímu celkovému zvláčnění a regeneraci.

„Pivo si však vychutnáváte i vnitřně, neboť je ve vaně popíjíte chlazené,“ doplnil Tomáš Vychodil.

Co to stojí

  • lázeň pro 1 osobu, masáž a pivo cca 1330 Kč
  • lázeň pro 2 osoby, 2 masáže a piva cca 1990 Kč.

Vzlétněme do oblak

Letí i letecké dárky - od klasických vyhlídkových v motorových letadlech přes lety balónem nebo v bezmotorovém kluzáku až k tandemovým seskokům nebo letům v akrobatickém speciálu či vojenské stíhačce.

„Opravdovým splněním klukovského snu pak může být Víkend v oblacích,“ říká jejich organizátor, sportovní pilot Vladimír Labuda, a pokračuje: „Náš host žije od pátečního odpoledne na sportovním letišti. S instruktorem absolvuje pozemní přípravu včetně tréninku nouzového opuštění letadla, dělá meteorologickou a navigační přípravu, vyzkouší několik cvičných letů kolem letiště. V neděli se s instruktorem vydá na dálkový přelet ve větroni a je to nefalšované dobrodružství, protože při bezmotorovém přeletu ani ten nejzkušenější pilot nemůže zaručit, že místem přistání bude cílové letiště, a ne louka někde na trase. Není ani jisté, že víkend opravdu skončí už v neděli večer. Návraty z nucených přistání v poli se často protáhnou do pozdní noci. O to větší romantika to je.“

Za kolik

Ceny začínají na 1000 Kč za půlhodinový let ve větroni až do 25 tisíc Kč za let v tryskáči. Víkend s ubytováním a stravou včetně večeře s leteckou osobností, služby osobního instruktora a dvěma vyhlídkovými lety (jeden ve větroni a jeden v motorovém letadle): cca 3990 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Valentýn - svátek zamilovaných nebo komerce?

Asi neexistuje žádný jiný svátek, který je spojen s takovou vlnou emocí jako Valentýn. Někteří lidé tento svátek milují, jiní ho zatracují. V každém případě...

Když valentýnská večeře, tak stylová

Velmi originální valentýnský recept vám přináší šéfkuchař restaurace Červená Tabulka Tomáš Iltis. Pokud nemáte chuť, čas nebo náladu si jídlo připravit sami,...

Výběr článků

Načítám