Hlavní obsah

Když valentýnská večeře, tak stylová

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi originální valentýnský recept vám přináší šéfkuchař restaurace Červená Tabulka Tomáš Iltis. Pokud nemáte chuť, čas nebo náladu si jídlo připravit sami, v období svátku zamilovaných ho najdete v jeho restauraci v jídelním menu. Přiznejme si ale sami, že hodnoty vlastnoručně připraveného jídla by v podobný den nedosáhl ani pokrm z restaurace oceněné třemi hvězdičkami Michelin.

Článek

Tygří kreveta na citronové trávě pošírovaná v ochuceném vývaru s hráškovou kaší, sušenými rajčaty a pěnou z šampaňského Piper - Heidsieck

Suroviny potřebné k přípravě pokrmu
tygří kreveta1 ks
citrónová tráva1 ks
hrášek (případně i mražený)100 g
Šampaňské Piper - Heidsieck0,04 cl
žloutek z vejce1 ks
sušená rajčata20 g
sůldle chuti

Pracovní postup:

Hrášek (může být mražený) rozmixujeme, osolíme a opepříme. Rozmixovanou směs propasírujeme přes síto, čímž zbavíme hrášek slupek. Krevetu vyloupeme ze skeletu a podélně nařízneme a „vystřívkujeme“ (zbavíme krevetu tenkého střívka, jenž se nachází v horní části), krevetu nasolíme a propíchneme citronovou trávou.

Do menšího hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme šampaňským a necháme zlehka zavařit. Poté vložíme krevetu do vývaru a pošírujeme cca 3 min. Do misky vložíme žloutek, sůl a Piper - Heidsieck a pomocí metličky vyšleháme tekutinu do krémové pěny.

A takto bude jídlo vypadat v celé své kráse...

Podáváme s příjemným úsměvem na tváři a zdobíme dle vlastní představivosti – pažitkou, cibulovými klíčky, bylinkami atd.

Reklama

Výběr článků

Načítám