Tygří kreveta na citronové trávě pošírovaná v ochuceném vývaru s hráškovou kaší, sušenými rajčaty a pěnou z šampaňského Piper - Heidsieck

Suroviny potřebné k přípravě pokrmu
tygří kreveta
1 ks
citrónová tráva
1 ks
hrášek (případně i mražený)100 g
Šampaňské Piper - Heidsieck
0,04 cl
žloutek z vejce
1 ks
sušená rajčata
20 g
sůl
dle chuti

Pracovní postup:
Hrášek (může být mražený) rozmixujeme, osolíme a opepříme. Rozmixovanou směs propasírujeme přes síto, čímž zbavíme hrášek slupek. Krevetu vyloupeme ze skeletu a podélně nařízneme a „vystřívkujeme“ (zbavíme krevetu tenkého střívka, jenž se nachází v horní části), krevetu nasolíme a propíchneme citronovou trávou.

Do menšího hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme šampaňským a necháme zlehka zavařit. Poté vložíme krevetu do vývaru a pošírujeme cca 3 min. Do misky vložíme žloutek, sůl a Piper - Heidsieck a pomocí metličky vyšleháme tekutinu do krémové pěny.

A takto bude jídlo vypadat v celé své kráse...

Podáváme s příjemným úsměvem na tváři a zdobíme dle vlastní představivosti – pažitkou, cibulovými klíčky, bylinkami atd.