Hlavní obsah

Na Valentýna bude v Česku Národní týden manželství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve valentýnském týdnu se v Česku bude konat už druhý ročník Národního týdne manželství. Akci, která má podpořit ideu manželství a rodiny, pořádají neziskové a křesťanské organizace. Kampaň se záměrně koná v čase Valentýna, svátku připadajícího na 14. února a spojovaného s láskou a partnerskými vztahy. O akci informoval tiskový mluvčí Národního týdne manželství Jan Frolík.

Článek

"Každý rok v týdnu Valentýna chceme povzbudit ty, kdo se do manželství chystají nebo už jsou svoji, aby v tomto čase zvláštním způsobem investovali do svého vztahu, který si to určitě zaslouží. Je bláhové si myslet, že se nám podaří vymýtit všechny rozvody. Ale přinejmenším to naše manželství může být bezpečným místem lásky v dobrém i zlém," napsal v tiskové zprávě koordinátor akce Petr Činčala.

Mottem letošního ročníku je Manželství - láska v dobrém i zlém. Největší zkouškou manželství nemusejí být podle organizátorů jen tíživé vnější okolnosti. Paradoxně může být větším rizikem vztahu čas, kdy se lidem daří, cítí se úspěšní, myslí si, že jejich manželství je v pořádku a nemusejí se nijak snažit si dobré partnerství udržet.

Organizátoři na únor připravili besedy s psychology o komunikaci a řešení konfliktů v partnerství, manželské večery nebo semináře pro manželské páry. Partnery Národního týdne manželství jsou Síť mateřských center, Společnost pro podporu rodiny, Etické fórum ČR, Asociace manželských poradců, Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat a další. Svou podporu iniciativě vyjádřila i Česká evangelikální aliance a Ekumenická rada církví. Více informací je dispozici na stránkách www.tydenmanzelstvi.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám