Hlavní obsah

Zuzana Majerová

Foto: koláž Novinky s použitím www.psp.cz
Článek

Povoláním učitelka načerpala Majerová (dříve Zahradníková) své zkušenosti v Kanadě. Z projektové manažerky se postupně stala překladatelka, tlumočnice a lektorka anglického jazyka. Ve volbách do Poslanecké sněmovny kandidovala ze třetího místa ODS a díky preferenčním hlasům se vyšvihla na první místo a získala za ODS jediný mandát v kraji. V roce 2019 přešla do hnutí Trikolóra, které od března 2021 vede.

Kandiduje ve volbách do europarlamentu ze společné kandidátky SPD a Trikolóry.

Kdo je Zuzana Majerová

Majerová se narodila 28. června 1972 v Olomouci. Zde také vystudovala místní gymnázium. Sametová revoluce ji zastihla v posledním ročníku, pomáhala tak organizovat stávku studentů na svém gymnáziu. Na vysoké škole v Olomouci studovala dějiny výtvarného umění, ale ve třetím ročníku se rozhodla studium přerušit a vycestovat do Kanady, kde žila dalších šest let.Poté, co se vrátila do České republiky, několikrát vystřídala pozici projektové manažerky a tlumočnice a překladatelky. Od roku 2013 vyučuje angličtinu na druhém stupni základní školy.

Ve volném čase Majerová Zahradníková ráda sportuje. Je vdaná a má dva syny.

Vstup do ODS a Trikolóry

Majerová Zahradníková měla k ODS osobnější vztahy, její otec byl členem od založení strany. Prohlásila také, že vstupem do ODS v roce 2009 přebrala štafetu po svém otci.

Při poslaneckých volbách na podzim 2017 překvapila, když předstihla lídra i dvojku olomoucké kandidátky ODS a ze třetího místa získala díky preferenčním hlasům poslanecký mandát. Je místopředsedkyní zahraničního výboru Sněmovny.

V roce 2019 na vlastní žádost ODS opustila. V dubnu téhož roku také vystoupila z poslaneckého klubu strany. V červnu 2019 se pak stala jednou ze zakládajících členů hnutí Trikolóra a v září byla zvolena jeho první místopředsedkyní. Když pak v březnu 2021 na post předsedy rezignoval Václav Klaus mladší, byla pověřena vedením hnutí.

Články k tématu