Hlavní obsah

Zuzana Kailová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: koláž Novinky s použitím www.psp.cz
Článek

Zuzana Kailová je česká politička, dnes už bývalá členka ČSSD. Do povědomí veřejnosti se zapsala v souvislosti s kauzou údajně předražené zakázky Vítání občánků 2011 v Ústí nad Labem. V ČSSD působila od roku 1999, v roce 2013 se za stranu probojovala do Poslanecké sněmovny.

Kailová se narodila 21. července 1974 v Ústí nad Labem. Vystudovala střední zdravotnickou školu a následně Vysokou školu politických a společenských věd, s.r.o. s titulem Bc.

Na politické scéně začínala na zastupitelstvu MO Ústí nad Labem - město. Tam působila mezi lety 2002 a 2006. Dále byla zastupitelkou Ústí nad Labem a v letech 2008 až 2014 náměstkyní primátora města Ústí nad Labem pro sociální oblast, školství, životní prostředí, cestovní ruch, kulturu a sport.

Poslankyní se stala v roce 2013 za ČSSD. V červnu 2014 hlasovala Sněmovna o vydání Kailové k trestnímu stíhání, o které požádala policie. Jednalo se o údajnou předraženou zakázku Vítání občánků z roku 2011.

Sněmovna ji nakonec nevydala, protože podle většiny poslanců bylo stíhání účelové a souviselo s blízkými komunálními volbami. Ve volbách v roce 2017 již nekandidovala a v následujícím roce vystoupila z ČSSD.

Zuzana Kailová je rozvedená. Má dvě děti.

Články k tématu