Hlavní obsah

Vojtěch Munzar

Foto: ODS
Článek

Vojtěch Munzar je ekonom a bývalý zastupitel města Kladno. V minulosti zastával pozici náměstka ministra životního prostředí ČR. Od října 2017 je poslancem. Je členem ODS.

Munzar se narodil 19. prosince 1976 v Kladně. Studoval ekonomii na Provozně ekonomické fakultě České zemědělské univerzity v Praze, kde získal inženýrský titul. Živí se jako konzultant.

Je členem ODS, kde zastává pozici člena regionální rady a předsedy oblastního sdružení.

V komunálních volbách v roce 1998 byl zvolen zastupitelem města Kladna. Svůj mandát několikrát obhájil a zastával ho až do roku 2018. Mezi lety 2012 a 2016 zastával také funkci radního města. V letech 2009 a 2010 zastával post náměstka primátora. Na starosti měl bydlení, životní prostředí a evropské fondy. Byl také ředitelem Správy bytového fondu Kladno. V letech 2012 až 2016 pracoval jako člen ve Výboru pro životní prostředí a zemědělství zastupitelstva Středočeského kraje.

Dne 18. června 2012 jej ministr životního prostředí Tomáš Chalupa jmenoval svým náměstkem. Na starosti měl správu budov, provozně-technické záležitosti úřadu a rozpočet celého resortu. Z funkce jej odvolal v lednu 2014 nový ministr životního prostředí Richard Brabec.

V letech 2000 a 2012 kandidoval v krajských volbách, ale ani jednou neuspěl. V roce 2002 kandidoval ve volbách do Poslanecké sněmovny ve Středočeském kraji, ale neuspěl. Poslancem byl zvolen ve volbách v roce 2017, kdy kandidoval ze třetího místa kandidátní listiny. Ve Sněmovně je místopředsedou Kontrolního výboru a Podvýboru pro energetiku.

Ve volném čase rád cestuje, vaří a stará se o zahradu. Miluje historii, fantasy a svět Star Wars. Je ženatý a má dva syny.

Články k tématu