Hlavní obsah

Tereza Hyťhová

Článek

Zastupitelka Ústeckého kraje, studentka pedagogické fakulty, učitelka, členka SPD. V říjnových volbách 2017 do Poslanecké sněmovny se stala poslankyní za SPD. V červenci roku 2020 pak přešla do hnutí Trikolóra.

Tereza Hyťhová se narodila 23. 2. 1995, žije v Krupce na Teplicku. Vystudovala střední pedagogickou školu a dále studuje učitelství se zaměřením na speciální pedagogiku na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. V rámci pedagogické praxe pravidelně učí na několika základních školách.

V komunálních volbách v roce 2014 kandidovala jako nestraník za hnutí Úsvit do Zastupitelstva města Krupka, ale neuspěla. Později se stala členkou hnutí SPD a předsedkyní krajské organizace. V krajských volbách v roce 2016 byla zvolena jako členka SPD zastupitelkou Ústeckého kraje. Stala se tak nejmladší zvolenou krajskou zastupitelkou pro volební období 2016 až 2020.

Na přelomu let 2016 a 2017 se dostala do veřejného povědomí svým návrhem na uzavření Integračního azylového střediska v ústecké části Předlice, jelikož podle jejích slov znamená bezpečnostní riziko pro tamější občany.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017 byla jako lídr hnutí SPD v Ústeckém kraji a z této pozice byla zvolena poslankyní. Barvy SPD hájila až do července 2020, kdy přestoupila do hnutí Trikolóra.

Články k tématu