Hlavní obsah

Pavel Eybert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz
Článek

Eybert je vytrvalec jak na poli profesním, tak politickém. Sedmnáct let učil na základní škole v Chýnově, kde si od roku 1990 drží i starostovské křeslo. V Senátu zasedal po tři volební období až do roku 2016, kdy již na post nekandidoval. Od téhož roku působí jako zastupitel Jihočeského kraje za ODS.

Pavel Eybert se narodil 20. září 1949 v Kolíně, vystudoval SPŠ strojní a pedagogickou fakultu v Českých Budějovicích. V současnosti žije v Chýnově, kde na tamní základní škole učil sedmnáct let matematiku a základy techniky.

Do politiky se zapojil na přelomu osmdesátých a devadesátých let jako člen Občanského fóra. Při jeho dělení se potom stal členem ODS. V roce 1990 byl zvolen do zastupitelstva a rady Chýnova, který od té doby jako starosta řídil až do roku 2018.

V roce 1996 byl poprvé zvolen do Senátu a mandát na Táborsku obhájil i v následujících třech volbách. V horní komoře mu patřil post místopředsedy výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí.

V roce 2016 se rozhodl na post senátora již nekandidovat. V krajských volbách v roce 2016 byl za ODS zvolen zastupitelem Jihočeského kraje.

Články k tématu