Hlavní obsah

Pavel Čáslava

Foto: Jan Sokol, ČTK
Článek

Absolvent filosofických fakult v Praze a Brně působil zpočátku jako psycholog a později jako ředitel centra sociálních služeb. Zlomovým byl pro něj rok 2006, kdy byl za ODS zvolen nejprve do zastupitelstva a rady města Sokolov a poté získal i senátorský mandát.

Občanský demokrat Pavel Čáslava se narodil 22. června 1945 v Nymburku, vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy a postgraduálně absolvoval specializační studium na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity, kde získal doktorský titul.

Až do roku 1990 se živil jako poradenský psycholog, od té doby vedl Centrum sociálních služeb v Karlovarském kraji. Na tuto funkci však rezignoval v roce 2006, když byl za ODS zvolen do Senátu. V horní komoře se stal členem Volební komise, výboru pro zdravotnictví a místopředsedou mandátového a imunitního výboru. V tomtéž roce mu připadlo také křeslo v zastupitelstvu a radě města Sokolov. Funkci senátora zastával do roku 2012.

Kromě vrcholné politiky také předsedá místnímu sdružení ODS v Sokolově a zastává post místopředsedy regionální rady ODS v Karlovarském kraji. Angažovat se v roce 2010 chtěla také jeho manželka Dagmar, která v komunálních volbách vedla sokolovskou kandidátku Věcí veřejných, ale její partaj totálně propadla.

V roce 2013 se stal náměstkem tehdejší ministryně práce a sociálních věcí Ludmily Mülerové pro sociální a rodinnou politiku.

Články k tématu