Hlavní obsah

Monika Oborná

Foto: koláž Novinky s použitím www.psp.cz
Článek

Povoláním projektová manažerka je od podzimu 2017 poslankyní za hnutí ANO. Zvolena byla v kraji Vysočina. Na Vysočině také pomáhala spoluzakládat ANO a v únoru 2017 ji sněm hnutí zvolil za členku předsednictva.

Oborná se narodila 2. dubna 1989. Vystudovala Agronomickou fakultu Mendelovy univerzity v Brně, kde získala titul inženýr. Pracovala jako projektová manažerka firmy AGRO 2000.

V roce 2012 pomáhala spoluzakládat hnutí ANO a stala se krajskou místopředsedkyní hnutí na Vysočině. V únoru 2017 byla za Vysočinu zvolena členkou předsednictva hnutí, kterou byla až do roku 2019.

Poprvé kandidovala do Poslanecké sněmovny v roce 2013, avšak neúspěšně. Téhož roku také začala pracovat jako asistentka tehdejší ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové. V roce 2014 získala v komunálních volbách křeslo zastupitele v Náměšti nad Oslavou.

Na podzim roku 2017 podruhé kandidovala do Poslanecké sněmovny a z třetího místa kandidátky ANO v kraji Vysočina se do Sněmovny dostala. Je členkou hospodářského, zemědělského a mandátového a imunitního výboru. Od roku 2018 je krajskou předsedkyní ANO v kraji Vysočina.

Články k tématu