Hlavní obsah

Lukáš Kolářík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Česká pirátská strana
Článek

Český živnostník a freelancer je předseda krajského sdružení České pirátské strany Jihočeského kraje. Od října 2017 je také poslancem.

Kolařík se narodil 5. března 1984 v Katovicích. Vystudoval obor Elektronické počítačové systémy na SOŠ Blatná. Po krátké zastávce ve strojírenském průmyslu pracoval jako obchodník s výpočetní technikou a následně jako vedoucí servisu.

Postupem času získával další zkušenosti v oblasti IT a také se věnoval opravám počítačového hardwaru. Pět let pracoval jako manažer prodejny se spotřební elektronikou.

V současnosti podniká (jako OSVČ) v oblasti správy sítí, montáže elektroniky, servisu výpočetní techniky a podobně. Je společníkem a technickým ředitelem ve firmě zabývající se poradenstvím v oblasti pokladních zařízení.

Od roku 2013 je členem Pirátů, kde zastává post předsedy krajského sdružení Jihočeského kraje. V roce 2016 kandidoval v krajských volbách do Zastupitelstva Jihočeského kraje, ale neuspěl. Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017 byl jako lídr kandidátky zvolen poslancem.

V komunálních volbách v roce 2018 kandidoval za Piráty v subjektu „Katovice 2.0.” a byl zvolen zastupitelem obce Katovice na Strakonicku.

Žije v Písku. Je ženatý a má tři děti. Ve volném čase se věnuje rodině, focení, rallye, elektronice a dobrovolnické činnosti. Angažuje se jako místopředseda občanského sdružení RallyFans Katovice.

Články k tématu