Hlavní obsah

František Elfmark

Foto: Novinky.cz s použitím psp.cz
Článek

IT odborník, podnikatel, politik. Je zastupitelem a uvolněným radním v Uherském Hradišti. Jako nezávislý kandidát se stal v říjnových volbách poslancem za Piráty za Zlínský kraj.

Elfmark se narodil 19. října 1978, vystudoval Soukromou střední odbornou školu v Kunovicích, obor Počítačové elektronické systémy. Kromě IT prostředí ho oslovila tvorba grafiky a internetových stránek, které se začal věnovat již při škole. V roce 2001 po ukončení studia nastoupil do rodinné firmy na pozici IT technika a grafika.

Ve studiích pokračoval na VOŠ elektrotechnické v Olomouci, obor Aplikace výpočetní techniky v telekomunikacích, kde získal titul DiS. Momentálně studuje kombinovanou formou Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně, obor Marketingová komunikace.

Od roku 2011 začal podnikat jako OSVČ v oboru tvorby internetových stránek a grafických prací. Ve stejném roce nastoupil do propagačního oddělení uherskohradišťského Klubu kultury. Je zde zodpovědný za sazbu a tvorbu grafiky, městského zpravodaje, administraci a správu veškerých internetových stránek.

Veřejně se angažuje jako zakladatel a jednatel zapsaného spolku Přátelé zpětné vazby z.s. Spolek podporuje začínající a amatérské hudební a umělecké skupiny na Slovácku. Je členem Českého svazu ochránců přírody.

V komunálních volbách v roce 2014 kandidoval jako lídr hnutí Zdravé Hradiště. Ve volbách hnutí uspělo, později z něj ale vystoupil. Poté pracoval jako zastupitel a uvolněný radní pro město Uherské Hradiště. Má na starost resorty životní prostředí, sociální a zdravotní služby, informatiku a komunikace. Svůj mandát v zastupitelstvu obhájil v roce 2018 jako nestraník za Piráty. Od října 2017 je pirátským poslancem za Zlínský kraj.

Jeho zájmy kromě práce a profese, která je zároveň i jeho koníčkem, je trávení volného času hlavně se svou rodinou. Ve volném čase se věnuje chalupaření, kutilství, čtení knih, fotografování, kreslení a hudbě. Od 14 let hraje na bicí nástroje. Dále se ve volném čase věnuje různým sportovním aktivitám.

Články k tématu