Hlavní obsah

Dana Filipi

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky
Článek

Dříve působila jako tisková mluvčí brněnské ODS, poté stranu ve městě zastupovala na komunální úrovni. Od roku 2006 do roku 2013 Dana Filipi zasedala v dolní komoře Parlamentu ČR jako poslankyně za Jihomoravský kraj.

Narodila se 2. února 1970 a vystudovala střední ekonomickou školu. V roce 1991 vstoupila do ODS, v jejíž brněnské pobočce působila jako tisková mluvčí. V letech 2002 - 2006 vykonávala funkci zastupitelky Brna a jako radní také předsedala Komisi pro kulturu.

Po skončení na městských postech působila ve statutárních orgánech několika společností. Mezi nimi například jako předsedkyně dozorčí rady 1. FC Brno nebo místopředsedkyně dozorčí rady Dopravního podniku města Brna.

Do Sněmovny se dostala v roce 2006. Mandát poté obhájila i ve volbách v roce 2010. Byla členkou výboru pro veřejnou správu a regionální vývoj a výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Rovněž byla místopředsedkyní Stálé komise pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny. Poslankyní byla do roku 2013.

Články k tématu