Hlavní obsah

V Plzni se střetli fotbaloví fanoušci Česka a Kosova, zasahovat museli těžkooděnci

– Plzeň
Novinky, Pavel Jaňurek

Asi dvacítka fandů české reprezentace podle svědků napadla příznivce rivalů. Bitku museli rozehnat těžkooděnci a policejní psi.

Incident Plzeň Kosovo fanpoušci policie zadrženíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Do Plzně v průběhu dne přijeli fanoušci z celé České republiky. Nechyběli ani takzvaní hooligans například z ostravského Baníku, či brněnské Zbrojovky.

Na možné konflikty však byla plzeňská policie připravena. V ulicích dohlíželi na pořádek nejen místní policisté, ale v rámci opatření jim pomáhali také jejich kolegové z pořádkových jednotek Karlovarského a Jihočeského kraje. Z Prahy pak do Plzně dorazila jízdní policie. Celkově bylo v ulicích Plzně nasazeno několik stovek policistů.

Zatímco kosovští fanoušci se shromáždili již v podvečer u jednoho z plzeňských hotelů, kde byli ubytováni kosovští fotbaloví reprezentanti, čeští fanoušci se pohybovali po celém městě.

K incidentu mezi oběma tábory došlo ve Veleslavínově ulici. Přibližně dvacítka českých fanoušků tam podle svědků napadla své rivaly z Kosova.

"Před začátkem utkání evidujeme jednu událost, kdy došlo nedaleko hotelu k incidentu přibližně dvaceti fanoušků," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zasáhnout zde museli policejní těžkooděnci a psovodi. Policisté ulici uzavřeli a oba fanouškovské tábory obklíčili. Čeští fanoušci pak museli počkat, až policisté doprovodí kosovské fanoušky k hotelu, od kterého pak všichni kosovští vycházeli společně pochodem.

Případem se policisté i nadále zabývají. Budou muset mimo jiné zjistit, zda se fanoušci nedopustili nějakého trestného činu, nebo přestupku.

Pochod kosovských fanoušků pak policisté doprovodili až na stadion.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám