Hlavní obsah

Tisíce mrtvých krav hnijí na brazilské pláži, obyvatele trápí neuvěřitelný zápach

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcarena

Brazilský přístav Vila do Conde ve městě Barcarena zaplavil neskutečný zápach. Před týdnem tam totiž ztroskotala loď převážející dobytek a od té doby hnijí na pobřeží tisíce těl mrtvých krav, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce mrtvých těl krav hnijí u brazilského pobřeží po ztroskotání lodiVideo: Reuters

 
Článek

Libanonská loď, která přepravovala pět tisíc kusů hovězího dobytka a 750 tun ropy, se potopila u pobřeží brazilského státu Para 6. října. Pár desítek kusů zvířat havárii přežilo, valná většina se ale utopila. Rozkládající se těla tlejí už týden v přístavu, aniž by byla přijata jakákoliv hygienická opatření.

„Je to chaos. Nikdo nemůže vydržet doma kvůli smradu z mršin vyplavených na pláži,“ popsala jedna z místních obyvatelek Cleide Monteirová. „Ti, kteří žijí u pobřeží, museli opustit pohodlí svých domovů, protože nemohli spát, a museli odejít k příbuzným,“ dodal rybář Rosemiro Brito.

Kvůli nehodě byly uzavřeny tři pláže a přístavní molo. Kromě toho z lodi vytekla ropa, která pokryla rybářské sítě a komplikuje tak práci rybářům.

Společnosti, které mají následky ztroskotání odstranit, zveřejnily plán prací. Odklizení zdechlin z pláží podle jejich odhadů potrvá 40 dnů a vyjde v přepočtu na necelý milión korun.

Příčinu havárie zkoumá místní policie a přístavní úřady. Všech 28 členů posádky se zachránilo. Úřady jim odebraly pasy a soud je poslal do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám