Hlavní obsah

ČSA ruší linku do Atén. Fungovala teprve od července

Novinky, tov

České aerolinie (ČSA) v srpnu ukončí provoz na pravidelné lince mezi Prahou a Aténami, pouhý měsíc a půl od jejího spuštění. Důvodem je vyhrocená finanční krize v Řecku, řekl mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Sezónní pravidelná linka Praha - Atény měla fungovat do konce září. Aerolinky původně koncem července plánovaly zvýšení počtu letů ze dvou na čtyři týdně, ale kvůli vývoji situace v Řecku a vyhrocení finanční krize zůstalo jen u dvou. Nyní vedení ČSA rozhodlo o ukončení provozu.

„Na lince ukončíme provoz v první polovině srpna,“ řekl Novinkám Šabík.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Linka mířila na řecké turisty cestující do Prahy. Čeští turisté do Řecka létají obvykle charterovými lety. V Řecku byly několik týdnů zavřené banky, výběry jsou stále omezené. Země musela pod nátlakem věřitelů zvýšit daně a letos se těžko dostane z recese.

„Řekové mají z minulosti vztah k Česku, Prahu mají rádi, byl tam jistý potenciál té linky, jenže vývoj trhu šel jiným směrem, musíme se tomu přizpůsobit. Ukončení provozu není něco, co bychom dělali rádi, ale nemůžeme na té lince prodělávat,“ dodal mluvčí.

O opětovném otevření spojení příští rok podle něj ještě není rozhodnuto.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám