Hlavní obsah

Bitcoin dále posiluje, jeho cena vystoupala těsně pod 63 tisíc dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejznámější kryptoměna bitcoin dále posiluje, cena vystoupala těsně pod 63 tisíc dolarů (bezmála 1,4 milionu korun). Přiblížila se tak ke svému maximu z letošního dubna necelých 65 tisíc dolarů. Investoři sázejí na to, že regulační orgány ve Spojených státech brzy schválí první veřejně obchodovaný fond (ETF), který se zaměřuje na futures na bitcoiny.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Kolem 13:20 SELČ se bitcoin podle údajů na specializovaném webu CoinDesk prodával zhruba za 61 635 dolarů. Za posledních 24 hodin si tak připisoval 3,9 procenta. Nejvýše za uplynulých 24 hodin bitcoin vystoupil na 62 858 dolarů.

V pátek tato nejznámější kryptoměna poprvé za šest měsíců překonala hranici 60 tisíc dolarů.

Bitcoin se blíží absolutnímu rekordu. Jedna mince má hodnotu téměř 63 000 dolarů

Internet a PC

Americká Komise pro cenné papíry (SEC) se podle agentury Bloomberg chystá příští týden povolit obchodování s prvním americkým fondem ETF vázaným na futures na bitcoiny.

„Spojené státy byly vždy velkou metou. Signalizují další regulační potvrzení a přijetí kryptoměn,” konstatoval spoluzakladatel úvěrové kryptoměnové společnosti Lexo Antoni Trenchev. "Okolnosti jsou jasně na straně bitcoinu a je pouze otázka času, kdy dubnový rekord padne," dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám