Hlavní obsah

Američanka si porodila vnučku, chtěla pomoci homosexuálnímu synovi

– Omaha

Jednašedesátiletá Američanka porodila zdravou dívku, která je její vnučkou. Dítě odnosila ve svých útrobách proto, že chtěla pomoci svému homosexuálnímu synovi a jeho partnerovi. Sama jim možnost využít svou dělohu nabídla, píší americká média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedenašedesátiletá Američanka porodila zdravou holčičku svému homosexuálnímu synoviVideo: KMTV, AP

 
Článek

Cecile Eledgeová ze státu Nebraska má sice již za sebou menopauzu, avšak touha jejího syna Matthewa ji přivedla k nápadu, který zprvu vyvolal jen pobavené úsměvy.

„Samozřejmě se tomu všichni smáli,“ vylíčila prvotní reakce podle stanice BBC. Jenže její dvaatřicetiletý syn a jeho partner Elliot Dougherty, kterým nabídla svá vajíčka Doughertyho sestra, hledali ženu, která by jim dítě porodila. A lékaři konstatovali, že babička by skutečně své vnouče porodit mohla.

Kvůli nízkým platům učitele a kadeřníka si nemohli finančně dovolit „pronajmout“ dělohu jiné ženy či zaplatit dárcovství vajíček, řekl Matthew. Navíc jim to přišlo neosobní. Nechali proto vajíčka Doughertyho sestry Ley Yiribové oplodnit Matthewovým spermatem a spolehli se na jeho matku.

„Cítila bych se strašně, kdyby se něco stalo. Dodržovala jsem pokyny do písmene,“ řekla listu USA Today žena, která nakonec minulý týden podle lékařů porodila bez větších problémů ve stanoveném termínu. Uma Louise Doughertyová-Eledgeová  vážila po porodu 2,6 kg.

Oba otcové podotýkají, že jejich dcera Uma Louise bude alespoň mít velkou rodinu, která ji bude vychovávat.

„Potkali jsme v životě nesobecké ženy,“ poznamenal po pordu Matthew Eledge.

Reklama

Výběr článků

Načítám