Hlavní obsah

Z vraždy ženy v Suchdole nad Odrou policie obvinila muže, který skočil pod vlak

Právo, den
Suchdol nad Odrou

Moravskoslezská policie zahájila v pondělí trestní stíhání 38letého muže. Obvinila ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, která se odehrála v pondělí v Suchdole nad Odrou. V úterý o tom informovala krajská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Muž chtěl po činu spáchat sebevraždu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Za vinu je mu kladeno, že v bytě na Novojičínsku úmyslně usmrtil 24letou ženu. Během dnešního dne bude podán návrh na vazební stíhání obviněného,“ sdělila v úterý Viačková.

Podle informací Práva byl obviněný muž bývalým partnerem zavražděné mladé ženy. Po svém hrůzném činu se rozhodl skoncovat se svým životem a skočil pod vlak. Jenže šlo o nákladní vlak, který jel příliš pomalu, takže muže jen odhodil. Vyjížděli k němu v pondělí ráno moravskoslezští záchranáři.

„V době zásahu záchranné služby nebyl v ohrožení života, jeho poranění v oblasti hlavy se jevilo jako středně závažné. Po poskytnutí potřebné pomoci jej záchranáři za doprovodu policie přepravili do novojičínské nemocnice, kde byl předán na tamní chirurgické ambulanci,“ upřesnil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Druhá vražda během 14 dní

Dodal, že záchranáři vyjížděli o půl hodinu později i k napadené mladé ženě. „V tomto případě však zasahující lékař již pouze mohl konstatovat smrt postižené. Ta podlehla vícečetným poraněním ještě před příjezdem záchranářů,“ dodal Humpl.

Jde již o druhou vraždu během necelých dvou březnových týdnů, která se v Suchdole nad Odrou stala. Tu první řešila police počátkem března jen zhruba 200 metrů od ní. Vraždila teprve 18letá dívka po popíjení alkoholu. V hádce ubodala o 19 let staršího muže, svého bývalého přítele. Pak se sama oznámila na policii. Za zločin vraždy jí hrozí až 18 let vězení.

Podle policejní mluvčí tyto dvě vraždy spolu vůbec nesouvisí. I obyvatelé Suchdola nad Odrou na sociálních sítích upozorňují na to, že jde jen o nešťastnou shodu okolností. Při obou činech měli podle nich zemřít lidé kvůli problémům v partnerských vztazích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám