Hlavní obsah

Muž na Prostějovsku sexuálně obtěžoval chlapce, pak odjel na kole. Skončil ve vazbě

Právo, mhr

Ve velmi krátké době se podařilo policistům dopadnout muže, který v sobotu dopoledne sexuálně obtěžoval v obci na Prostějovsku nezletilého chlapce. Z místa odjel na kole, ale byl vypátrán a skončil ve vazbě. Právo o tom v úterý informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Oznámení o sexuálním obtěžování nezletilého neznámým mužem jsme obdrželi 6. května krátce před jedenáctou hodinou. Z místa měl pachatel odjet na jízdním kole. Vzhledem k závažnosti přijatého oznámení byly do pátrání po pachateli ihned zapojeny všechny dostupné policejní hlídky,“ uvedl mluvčí.

Na základě popisu pachatele se ho podle něj policistům podařilo již za necelou půlhodinu vypátrat, zadržet a umístit do policejní cely. „Na základě zjištěných skutečností byl podezřelý muž obviněn z trestného činu mravnostního charakteru,“ konstatoval Kořínek.

Vzhledem k okolnostem případu podal podle něj státní zástupce návrh na vzetí muže do vazby. „Soudce Okresního soudu v Prostějově návrh akceptoval a obviněný je tak v současnosti již stíhán vazebně,“ poznamenal mluvčí.

Za spáchaný skutek muži podle něj hrozí trest odnětí svobody až na osm let. „Vzhledem k okolnostem, tedy zejména citlivosti případu a věku poškozeného, nebudeme v současnosti k případu sdělovat žádné další informace,“ dodal Kořínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám