Hlavní obsah

Auto řídil desetiletý kluk, jeho opilá matka seděla vzadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vilnius

Litevská policie zastavila automobil, který řídil desetiletý chlapec. Požádala ho o to prý jeho matka, která byla pod silným vlivem alkoholu. O případu informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté si všimli pomalu se pohybujícího vozidla na silnici u jiholitevského města Kybartai. Když ho zastavili, uviděli, že za volantem sedí malý hoch. Jeho třiačtyřicetiletá matka byla na zadním sedadle.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jak uvedla policie ve svém prohlášení, ženě naměřili v krvi čtyřikrát více alkoholu, než je v Litvě množství povolené pro řízení vozidla. Ženě hrozí pokuta 115 eur (asi 3100 Kč) kvůli tomu, že umožnila nezletilé osobě řídit automobil.

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) patří Litva, pokud jde o dopravní nehody, mezi nejhorší země Evropské unie. V roce 2014 tam bylo zaznamenáno 15 smrtelných nehod na 100 000 automobilů.

Reklama

Výběr článků

Načítám