Hlavní obsah

Události dne: Islamisté sťali dalšího zajatce, požár v Pyramidě, Severokorejci navštívili jih

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky.cz přinášejí stručný přehled nejdůležitějších událostí 4. října 2014.

Foto: Reuters

Maskovaný bojovník Islámského státu před vraždou Brita Alana Henninga

Článek

Islámský stát setnul dalšího rukojmího

Na internetu se objevilo video zachycující údajné stětí britského humanitárního pracovníka Alana Henninga příslušníkem radikálního hnutí Islámský stát (IS). Britský premiér David Cameron i americký prezident Barack Obama vraždu ostře odsoudili. Islamisté hrozí další vraždou, na řadě má být 26letý Američan Peter Kassig. [celá zpráva]

Islámský stát sťal dalšího rukojmího, Brita Henninga

Stát vydá církvi i bájnou horu Blaník

Tisíce turistů, kteří každý rok vyrážejí na bájnou horu Blaník, už nebudou od příštího roku šlapat po státních cestách, nýbrž po majetku pražského arcibiskupství. Jak zjistilo Právo, státní podnik Lesy ČR, který dosud lesní pozemky kolem Louňovic pod Blaníkem na Benešovsku spravoval, se dohodl s pražským arcibiskupstvím na vydání 92 pozemků bývalého velkostatku.

Foto: Profimedia.cz

Bájná hora Blaník

Protesty v Hongkongu už provází násilí

Hongkongská policie v sobotu oznámila, že v souvislosti s protesty proti pomalému postupu demokratizace zatkla devatenáct lidí. Zraněno bylo 18 lidí včetně šesti policistů, uvedla televize CBS. Doposud byly demonstrace poklidné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pouliční střety v HongkonguVideo: Reuters

Severokorejci se při nečekané návštěvě jihu dohodli na další schůzce

Jižní Koreu v sobotu navštívila skupina vysokých severokorejských představitelů, která se zúčastní závěrečného ceremoniálu Asijských her v Inčchonu. Domluvila se na druhém kole jednání na vysoké úrovni, která by se uskutečnilo ještě v říjnu nebo počátkem listopadu, uvedla jihokorejská tisková agentura Jonhap.

Foto: Profimedia.cz

Jižní Koreu v sobotu navštívila skupina vysokých severokorejských představitelů, která se zúčastní závěrečného ceremoniálu Asijských her.

Požár v hotelu Pyramida v Praze vyhnal z budovy 320 lidí

Hasiči v sobotu dopoledne kvůli požáru evakuovali 300 hostů a 20 zaměstnanců pražského hotelu Pyramida. Hořelo v technické místnosti v pátém patře.

Požár v hotelu PyramidaVideo: Novinky

Čechům v zahraničí častěji berou děti

Děti z českých rodin žijících v zahraničí se stále častěji dostávají do problémů. Sociální úřady především ve skandinávských zemích a Británii děti odebírají a posílají do náhradních rodin. Jako důvod zpravidla uvádějí zanedbání péče.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám