Hlavní obsah

Zvládne Hašek svou úlohu, ptají se v Detroitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DETROIT/PRAHA

Především otázkou, zda bude opět v takové formě, jako když zvedal nad hlavu Stanleyův pohár, se zabývají detroitská média v reakcích na rozhodnutí Dominika Haška vrátit se do kolotoče NHL.

Foto: Petr Krupička
Článek

Deník Detroit Free Press si v komentáři k Haškově návratu klade otevřeně otázku, zda se po pauze vrátí do branky Detroitu opět Dominátor.

"Hašek za posledních třináct měsíců neoblékl výstroj. Hokej hrál pouze na kolečkových bruslích. Odvykl cestování," upozorňuje list. Přitom ale také připomíná mizernou náladu v klubu po vyřazení v 1. kole Stanleyova poháru.

Detroit chce zpět na vrchol

"Po Haškově odchodu do výslužby angažoval klub Curtise Josepha s touhou obhájit pohár. To se však nestalo - samozřejmě, že Joseph na tom nenese vinu - a vedení chce dostat Křídla zpět do oblak," připomíná deník Haškova soka v brance Detroitu.

List The Detroit News soudí, že pokud se Hašek dostane alespoň na 80 procent své bývalé výkonnosti, jeho hvězda bude opět zářit. Současně ale vyjadřuje obavu nad současnou brankářovou kondicí: "Je to jedna z nejhorších představ, kterou jako by se všichni báli vyslovit: co když Hašek na NHL už nemá? Co jestli pro něj byla pauza příliš dlouhá?"

Co s Josephem?

Deníky se také vracejí k zatím nevyřešené otázce dvou osmimiliónových brankářů, z nichž jeden musí z kola ven. "Krok Detroitu je naprosto nespravedlivý vůči Josephovi. Po Haškově odchodu udělal obrovsky těžké rozhodnutí a rozloučil se s Torontem. A po jedné nevydařené sezóně se má opět stěhovat?" poznamenává Detroit News v komentáři.

Free Press vidí situaci poměrně jednoznačně a klade přímou otázku: "Už máš sbaleno, Curtisi?" Zároveň připomíná, že ani fanoušci na Haška nezapomněli a po letošním výbuchu ve Stanleyově poháru se českého gólmana dovolávali. "Teď mají, co chtěli. Uvidíme, nakolik budou jejich přání vyplněna," netají se určitou dávkou skepse deník.

Zároveň se Free Press ještě ptá, jakým krokem do budoucnosti bude Haškovo angažmá. "V lednu mu bude devětatřicet. Patrick Roy se cítil vyčerpán v sedmatřiceti. Stárnoucí hvězdy ztrácejí rychlost a reflexy. Sedmatřicet je i Mariu Lemieuxovi z Pittsburghu, ale ten se prosazuje hlavně technickou hrou, skvělou střelbou a nahrávkami."

"Gordie Howe hledá brusle"

"Není příliš cynické položit si otázku, proč se sportovci vrací? Někdy je to z vášně ze hry (například první comeback Jordana). Jindy z nudy (druhý Jordanův návrat). Někdy jde o snahu překonat sám sebe (Lemieuxův návrat). A nakonec jen touha po penězích (Denis Rodman a někteří boxeři)," nastiňuje deník. 

"Ale u Haška? Těžko říct. Možná bude dobrý jako loni," pokračuje se v článku. "Dom se vrací. Steve Yzerman bude hrát další sezónu. Igor Larionov, nejstarší hráč NHL, by se mohl také vrátit. Nebudu to nikomu říkat, ale slyšel jsem, že zvednout telefon se chystá i Gordie Howe," popíchl na závěr autor komentáře.

Reklama

Související témata:

Související články

Hokejový Detroit očekává Haškovo "ano"

Rozhodne se v pondělí, často v průběhu minulého týdne opakoval generální manažer hokejových Red Wings z Detroitu Ken Holland, když na něj zámořští novináři...

Potvrzeno: Hašek se vrací do NHL

Legendární hokejový brankář Dominik Hašek se rozhodl po jednoroční pauze pokračovat v kariéře v zámořské NHL. "Dobil jsem baterky a stále cítím, že mohu hokeji...

Výběr článků

Načítám