Hlavní obsah

Závod míru pokračuje druhou etapou

– UNIČOV

Cyklistický Závod mír dnes pokračuje druhou etapou. Cyklisté o etapové vítězství bojují na trase Uničov - Opava dlouhé 155,4 km. Páteční úvodní etapu se startem a cílem v Olomouci vyhrál německý spurtér Danilo Hondo ze stáje Telekom.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Také kolem Jiráskova gymnázia, Řezníčkovou ulicí, budou jezdit auta v opačném směru. Fotografie zachycuje dosavadní situaci.

Článek

Za Hondem proťal pomyslnou cílovou pásku jeho krajan Enrico Poitschke, třetí skončil Belgičan Gert Vanderaerden. Nejlepší z českých jezdců dojel patnáctý Michal Přecechtěl z eD'system-ZVVZ. Na trati se toho v pátek příliš nedělo, cyklisté se teprve rozjížděli.

"Bylo to v úvodu takové dost nervózní a dost foukal vítr. Vyvrcholilo to pádem, v němž bylo snad čtyřicet jezdců, ale pak to bylo už v klidu," řekl v cíli obhájce loňského prvenství Ondřej Sosenka, jezdící za polskou stáj CCC Polsat. Z českých cyklistů se v pádu ocitl Kejval, který zničil kolo, ale v závodu pokračoval.

Kolem třicátého kilometru první etapy ujela dvanáctka závodníků, ze známějších jezdců v ní byli Polák Wojtas a Ital Bertogliati, z domácích cyklistů jen Váňa (eD'system-ZVVZ). Jejich největší náskok činil 2:40 minuty, ale v závěru je ostatní dojeli a bylo jasné, že rozhodovat se bude ve spurtu. Na něj se připravovali i jezdci z eD'system-ZVVZ, ale neuspěli. "Chtěli jsme moc vyhrát," řekl Tomáš Konečný, který se v Olomouci narodil, stejně jako Přecechtěl.

"V posledním okruhu jsem se domluvili, že spurt rozjedeme Přecechtělovi. Nevyšlo to, ale rozhodující etapy teprve přijdou," dodal Konečný. Na kostkách olomouckého náměstí dominoval Hondo, který si tak na své konto připsal již šesté etapové vítězství v historii Závodu míru.

Kadlce postavila mimo hru borelióza

Jen jednu etapu 56. ročníku Závodu míru absolvoval český cyklista Milan Kadlec z italské prvodivizní stáje Lampre. Osmadvacetiletý jezdec se dnes v olomouckém cíli od přítelkyně dozvěděl, že má boreliózu. Kadlec podstoupil důkladné vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, odkud lékaři jeho partnerku informovali o výsledcích. Místo závodění ho čeká minimálně tříměsíční klid. "Pak se teprve uvidí zda tím pro mě skončila sezóna úplně. Nedá se nic dělat, ale zdraví je přednější," zdůraznil Kadlec.

Výsledky 1. etapy

Olomouc - Olomouc (111,4 km):

1. Hondo 2:38:25

1. Hondo 2:38:252. Poitschke (oba Něm.)

1. Hondo 2:38:252. Poitschke (oba Něm.)3. Vanderaerden (Belg.)

1. Hondo 2:38:252. Poitschke (oba Něm.)3. Vanderaerden (Belg.)4. Dionne (Kan.)

1. Hondo 2:38:252. Poitschke (oba Něm.)3. Vanderaerden (Belg.)4. Dionne (Kan.)5. A. Wadecki

1. Hondo 2:38:252. Poitschke (oba Něm.)3. Vanderaerden (Belg.)4. Dionne (Kan.)5. A. Wadecki6. Czajkowski (oba Pol.)

1. Hondo 2:38:252. Poitschke (oba Něm.)3. Vanderaerden (Belg.)4. Dionne (Kan.)5. A. Wadecki6. Czajkowski (oba Pol.)7. Degano (It.)

1. Hondo 2:38:252. Poitschke (oba Něm.)3. Vanderaerden (Belg.)4. Dionne (Kan.)5. A. Wadecki6. Czajkowski (oba Pol.)7. Degano (It.)8. Zarebski (Pol.)

1. Hondo 2:38:252. Poitschke (oba Něm.)3. Vanderaerden (Belg.)4. Dionne (Kan.)5. A. Wadecki6. Czajkowski (oba Pol.)7. Degano (It.)8. Zarebski (Pol.)9. Wrolich (Rak.), 10. Casarotto (It.)

...15. Přecechtěl,

35. Trkal, 36. Konečný (všichni eD'system-ZVVZ), 38. Blahut (JOKO Velamos), 41. Tesař (eD'system-ZVVZ), 49. Bucháček (JOKO Velamos), 64. Sosenka (CCC Polsat), 78. Benčík všichni stejný čas, 106. Váňa (oba eD'system- ZVVZ) -2:34, 110. Kadlec (Lampre), 113. Kejval (eD'system-ZVVZ), 114. Klasa (JOKO Velamos) všichni -6:41.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám