Hlavní obsah

Williams by si loňský rok klidně zopakoval

– PRAHA
Novinky, Pavel Novotný

Stáj formule 1 Williams-BMW se do Malajsie, kde se o víkendu koná letošní druhá Velká cena, stěhuje s krásnými vzpomínkami na loňský rok, kdy v Sepangu obsadila první dvě místa. Její piloti ale zároveň připouštějí, že kombinace klimatických podmínek s novými pravidly udělá ze závodu loterii.

Foto: Archív MJVM

Předchozí komentovaná vycházka vedla zájemce do starého sadu nad Zlínem

Článek

Kolumbijský pilot Juan Pablo Montoya by chtěl především odčinit chybu, kvůli které přišel 10 kol před koncem prvního dílu letošního seriálu v Melbourne o celkové prvenství. "Udělal jsem hrubou chybu, za kterou jsem také zaplatil vysokou cenu," neskrýval Montoya zklamání ani druhý týden po závodu v Albert Parku, kdy pustil do vedení mclaren Davida Coultharda, který si už vedení pohlídal.

Sucho by bylo lepší

Před kláním v Sepangu si ale každopádně věřil. "Podle mého mají naše vozy velkou šanci na vítězství," prohlásil třetí muž loňské sezóny. "Široká trať v Malajsii nám vždy vyhovovala," doplnil jezdec proslavený dravým stylem, který zde v loňském roce dojel druhý. Při vzpomínkách na minulý ročník zmínil i klima, které nedaleko Kuala Lumpur panovalo.

"Sedět za volantem při teplotě 33 st. C. s neustálou hrozbou, že se spustí monzunový liják, nebylo nic příjemného. Takové podmínky jsou přímo vražedné - trochu zaprší a nikdo neví, co se na trati stane." I když tvrdí, že s novými pneumatikami od Michelinu se dá dobře jet na jakémkoliv povrchu, raději by byl, kdyby bylo sucho.

Schumacher chce opět bodovat

Němec Ralf Schumacher je před druhým vystoupením v sezóně o něco zdrženlivější. V Austrálii dojel na posledním bodovaném osmém místě a výsledek by chtěl minimálně zopakovat. "S úvodem sezóny jsem docela spokojený, technici připravili kvalitní auto, ale nezastírám, že je před námi ještě obrovský kus práce," připomněl trable, které provázely Williams v průběhu testování nového vozu.

 "Osobně jsem velmi dobře připraven a věřím, že si nepovedeme špatně," nepouštěl se do přesnějších odhadů. "Hlavně se těším do Malajsie jako takové. I když je program při Velké ceně časově velmi náročný, stačil jsem si tuhle zemi skutečně zamilovat," uzavřel Schumacher přemítání o nadcházejícím víkendu.

Počkejme si na nová auta

Oba piloti se shodují v jedné věci. Věří, že pozice Ferrari bude konečně oslabena a přiklánějí se k názoru, že největším konkurentem italské stáje bude McLaren. Jedním dechem ale dodávají: "Počkejme si, až obě stáje představí své letošní monoposty. Pak se teprve ukáže, jak je kdo daleko."

Velká cena Malajsie se jede o nadcházejícím víkendu na okruhu Sepang nedaleko Kuala Lumpur, trať patří k nejmodernějším a současně nejbezpečnějším na světě. Její uspořádání je divácky velice atraktivní: kombinuje široké a dlouhé rovinky s dostatkem místa pro předjíždění s ostrými zatáčkami, kde piloti musejí z velké rychlosti náhle brzdit.

Start závodu je v 15:00 h místního času, v 8:00 SEČ. Přímo vysílá německá stanice RTL, TV Prima ze záznamu od 14 h.

Průběžné pořadí MS - jezdci (po 1 závodě)
1. D. CoulthardV. Brit.McLaren10 bodů
2. J.-P. MontoyaKol.Williams8
3. K. RäikkönenFin.McLaren6
4. M. SchumacherNěm.Ferrari5
5. J. TrulliIt.Renault4
6. H. H. FrentzenNěm.Sauber3
7. F. AlonsoŠp.Renault2
8. R. SchumacherNěm.Williams1
Pořadí Poháru konstruktérů
1. McLaren16 bodů
2. Williams9
3. Renault6
4. Ferrari5
5. Sauber3

Reklama

Související články

Coulthard zůstává při zemi

Vítězství Davida Coultharda v úvodním závodu letošního ročníku MS formule 1 vyvolalo u některých "odborníků" zdání, že o vítězi seriálu je rozhodnuto. Ačkoliv...

Výběr článků

Načítám