Hlavní obsah

Vůjtkova Jaroslavl získala druhý titul v řadě

ČEREPOVEC

Hokejisté Jaroslavle pod vedením českého trenéra Vladimíra Vůjtka porazili ve čtvrtém finále Čerepovec 4:0 a obhájili titul v ruské lize. Finálovou sérii vyhráli 3:1 na zápasy a ze zlaté medaile se tak mohou radovat i čeští legionáři Jan Peterek a Radim Tesařík.

Článek

Jaroslavl mohla rozhodnout už v úterý, ale v pořadí třetí měření sil prohrála v poměru 1:4. V hale Čerepovce se shromáždilo bezmála 22.000 fanoušků a zápas byl navíc promítán na velké obrazovce. "V play off nejde vyhrávat pořád," uvedl Vůjtek po úterním duelu, kterým skončila dlouhá šňůra neporazitelnosti Lokomotivu v play-off.

Také řekl, že ho těší hrát ve finále proti synovi Vladimírovi, který obléká dres Čerepovce. "Přál jsem mu finále, a proto jsem rád, že se to povedlo," uvedl. "Soupeř je to velmi silný, má velmi dobré hráče, kteří předvedli vynikající hru," zhodnotil český kouč. Trenér Čerepovce Sergej Michaljov v úterý prohlásil, že "otec má tak rád syna, že ho nechá vyhrát", čemuž se Vůjtek smál. "My oba chceme vyhrát a bereme to jako sportovní boj," uzavřel kouč Jaroslavle.

RUSKO - 4. zápas finále
Čerepovec - Jaroslavl 0:4 (Peterek 0+1) - konečný stav série: 1:3

Reklama

Související články

Jaroslavl je ve finále ruské ligy

V ruské hokejové lize se schyluje k finálovému souboji českých trenérů. Úřadujícím mistrům z Jaroslavle, svěřencům kouče Vladimíra Vůjtka, stačil k postupu...

Vůjtkova Jaroslavl je krok od obhajoby

Hokejisty Jaroslavle dělí jediný krok od zopakování loňského triumfu v ruské lize. V nedělním druhém utkání zvítězili svěřenci Vladimíra Vůjtka 4:1...

Výběr článků

Načítám