Hlavní obsah

Villeneuve nehodlá dělat ve formuli 1 křoví

Novinky, Karel Felt
PRAHA

Dvaatřicetiletý Kanaďan Jacques Villeneuve už šestý rok jen vzpomíná, jaké to bylo, když se stal v roce 1997 mistrem světa s williamsem. Od té doby jen občas bodově paběrkuje, protože vozy stáje BAR patří sotva k průměru ve formuli 1.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

"Už jsem si zvykl na neustále se opakující kritiku. Někdy se těm článkům v tisku dokonce i směju. Jejich autoři nevědí nic o mně ani o týmu, ale mají jasno, jak by to mělo být a jestli ještě Villeneuve někdy něco vyhraje. Myslím si, že když budu mít k dispozici dobrý vůz, dokáži vyhrávat. Nezapomněl jsem to. Nikam z formule 1 nespěchám, ale nehodlám v ní ani strávit zbytek závodnického života jako křoví těch nejlepších," nechal se slyšet Villeneuve po GP Kanady, kterou podle tradice posledních let nedokončil.

Motory Honda kvalitativně pokulhávají

Tým BAR měl přivést už dávno na výsluní. Několikrát se vyměnilo jeho vedení i jezdci, jen Villeneuve zůstal, i když BAR už nevede jeho manažer Craig Pollock. "Všichni mi říkají, že jsem tam jen kvůli penězům. Není to úplně pravda, ale nebudu tvrdit, že tuhle práci dělám za pár drobných. Letošní šasi je opravdu dobré, jenže zase stagnují motory Honda. Japonský výrobce by měl přidat. Pořád tvrdil, že motory má skvělé, ale auto nestojí za nic. Jeden čas to tak skutečně bylo. Teď je to ale naopak," zlobil se pilot.

O svojí budoucnosti v F1 však nemá Villeneuve úplně jasno. "Nezáleží jen na mně. Rozhodně na tom nejsem tak, že bych neměl jedinou nabídku. Všechno má v rukách můj manažer. Mluvilo se o Ferrari, ale tam prodloužil Schumacher a Barrichello mu dělá rád dvojku. Já bych se tak lehce s touhle rolí nesmířil. U McLarenu sázejí na Räikkönena, otázkou je, co bude s Coulthardem. K Williamsu nechci, na vyhazov jsem ještě nezapomněl. Myslím si, že pořád mám co říct a ukázat. Nabídky budeme zvažovat velmi pečlivě. Pokud by se situace změnila, mohu zůstat i ve stáji BAR," konstatoval Villeneuve.

Ze své ceny nehodlá slevit

Znovu se však hovoří také o návratu do amerického seriálu CART. Jenže tam se Villeneuvovi zatím nechce. Dobře ví, že by musel výrazně slevit ze svých finančních požadavků. To prý bude muset i v případě, že zůstane ve formuli 1, a to i u týmu BAR. "Smlouvu mi vyjednává Pollock. Nemám žádné přehnané nároky, ale nehodlám slevit ze svojí ceny, i když za mnou momentálně nestojí žádné výrazné úspěchy. Zvažoval bych to v případě, že by šlo o kvalitu a perspektivu," připustil kanadský jezdec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám