Hlavní obsah

Velká trojka Dallasu úřadovala v souboji s Portlandem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Přesně tak si to basketbaloví Mavericks z Dallasu před začátkem play-off NBA představovali. Poté, co se v prvním souboji série s Portlandem prosadil jen Dirk Nowitzki, přidali se ve druhém utkání také další dva z hvězdného texaského triumvirátu Steve Nash a Michael Finley. Dohromady tato trojice zaznamenala sedmdesát bodů a Dallas vyhrál 103:99.

Foto: Miroslav Škorpík

BHC Dragons Brno

Článek

Zatímco v prvním utkání nechali Nash s Finleym německého hráče na holičkách, ve středu jej svým výkonem ujistili, že v tom není sám. 'Velká trojka' Texasanů tak dokázala vymazat výborný výkon hostujícího Bonziho Wellse, který se připomněl famózními 45 body. Nash nastřílel osmadvacet bodů, z toho 11 v závěrečné čtvrtině, Nowitzki nastřádal pětadvacet a Finley sedmnáct bodů. Dallas je tak v polovině vítězné cesty, třetí utkání je na pořadu v pátek v Portlandu.

"Museli jsme mu píchnout, nemůžeme očekávat, že nás pokaždé spasí," řekl Nash na adresu Nowitzkého, který v prvním klání zaznamenal parádních 46 bodů. "Dnes to bylo mnohem vyrovnanější, mohli jsme útočnou sílu rozložit na více hráčů," dodal hráč, jemuž skvěle vycházely hlavně trojkové pokusy. Proměnil jich pět ze šesti a k tomu přidal osm asistencí.

"Jsme teď v těžké situaci, ale rozhodně neskládáme zbraně a nepanikaříme. Ještě je šance. Musíme vytěžit z domácího prostředí maximum a vrátit se zpátky do Dallasu," prohlásil Wells, který svým výkonem stanovil nový týmový rekord v počtu bodů v play-off. Ten dosavadní patřil Clydu Drexlerovi se 42 body.

Západní konference
Dallas - Portland 103:99 (stav série 2:0)

McGrady to sám nezvládne

Detroit výhrou nad Orlandem 89:77 vyrovnal stav série prvního kola. Hostům nepomohlo ani skvělé střelecké představení hostujícího kanonýra Tracyho McGradyho, který vstřelil 46 bodů. "Sám zápasy vyhrávat nemůžu," utrousil McGrady, jemuž se ze spoluhráčů 'přiblížil' nejvíc Andrew DeClerq s devíti body. To v domácím týmu pět hráčů nastřílelo deset a více bodů, nejvíc Richard Hamilton (30). "Myslel jsem si, že to s námi dnes bude mít McGrady těžké, ale on hraje na neskutečné úrovni. Dělá věci, které mnozí z nás nikdy neviděli," přiznal detroitský kouč Rick Carlisle, že si se špílmachrem Orlanda a nejlepším ligovým střelcem neví rady. V prvním zápase dal McGrady 43 bodů.

Philadelphia ve druhém duelu s celkem New Orleans zvítězila 90:85, hrdina prvního utkání Allen Iverson tentokrát skončil na 29 bodech. V neděli jich dal 55. "Hodně si mě všímali, ale zase jsem se mohl soustředit na obrannou fázi," řekl Iverson. "Po prvním zápase jsme museli uznat, že můžeme přispět víc. Dnes se nám to povedlo, protože soupeř věnoval pozornost hlavně Allenovi," přitakal Keith Van Horn.

Východní konference
Philadelphia - New Orleans 90:85 (stav série 2:0)
Detroit - Orlando 89:77 (stav série 1:1)

Reklama

Související témata:

Související články

O víkendu startuje honba za titulem NBA

V sobotu odstartuje v basketbalové NBA honba za titulem. V předchozích třech letech kralovali Los Angeles Lakers, jenže letos se parta okolo Shaquilla O'Neala...

Výběr článků

Načítám