Hlavní obsah

Vachoušek zřejmě brzy opustí Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přestup Štěpána Vachouška do Olympique Marseille se zřejmě blíží. Slavia i hráčův manažer Pavel Zíka připustili, že názory obou stran se přibližují. Podle zákulisních informací jsou kluby dokonce domluveny už také na odstupném, jen se zatím liší v názorech na splátkový kalendář.

Foto: Leona Brázdilová

Novinkou ve Ski areálu Razula je možnost půjčit si sněžnice k pěší túře.

Článek

Sportovní ředitel Slavie Josef Jinoch přiznal, že je s funkcionáři francouzského klubu v neustálém spojení. "Vyměňujeme si faxové návrhy, ale ještě nemohu prohlásit, že by přestup byl hotovou záležitostí. Marseille by totiž nejraději vzala Vachouška na hostování a s tím my nemůžeme souhlasit, v úvahu připadá jen přestup," vysvětlil Jinoch.

Zíka doplnil, že z jeho pohledu je Marseille už rozhodnuta Vachouška přivést a půjde o přestup. "Má pro Štěpána připravenu pětiletou smlouvu a záleží už pouze na tom, aby si kluby domluvily její definitivní podobu," uvedl Zíka.

Pokud se přestup uskuteční, půjde podle všeho o rekordní transfer českého přestupového léta, který stěží bude překonán. V počátcích jednání se spekulovalo o tom, že Slavia může obdržet v přepočtu zhruba 70 až 80 milionů korun.

Sparta touží po Johanovi, Liberec by rád Pospíšila

Podle zdrojů blízkých libereckému klubu předložilo dnes v poledne vedení pražské Sparty Slovanu návrh na přestup stopera Petra Johany. Místo něho by mohl na sever Čech přijít letenský útočník Michal Pospíšil, kterého si naopak vyhlédl liberecký klub.

Letenský ředitel Miroslav Pelta pro ČTK přiznal, že zákulisní informace nejsou daleko od pravdy. "Nějaká jednání o Johanovi s Libercem skutečně vedeme, ale k případné dohodě je ještě daleko. Zatím jde pouze o první kontakty," pravil Pelta.

Dá se však předpokládat, že nejdéle v pátek se rozhodne, zda k výměně dojde či nikoliv. Sparťané totiž chtějí mít o kádru pro srpnovou kvalifikaci Ligy mistrů jasno co nejdříve.

Už po ukončení ligového ročníku začal mistrovský klub získávat nové posily a shánět angažmá pro některé mladíky ze svého širokého kádru. Na Letnou v minulých dnech přestoupili Pavel Krmaš a Radoslav Kováč, za takřka jistý označují na Letné příchod Patrika Ježka, na spadnutí jsou příchody Jiřího Němce a jeho jmenovce Rosického, ze zahraničí hodlá klub přivézt dva útočníky.

Stejně otevřená cesta je i z Letné: do Příbrami odejdou na hostování Patrice Abanda a Danijel Cesarec, do Olomouce Tomáš Sivok a Peter Babnič na Hanou dokonce přestoupil.

Reklama

Výběr článků

Načítám